Huis
Tuin
Video

Zo kies je het juiste vloerkleed voor jouw interieur: 4 tips

De vloer opgeknapt, een nieuwe bank en misschien wel wat muren geverfd. Je hele woonkamer is klaar, maar er ontbreekt nog één ding. Het juiste vloerkleed. Hoe weet je welk vloerkleed perfect bij jouw interieur past?

Tip 1

Begin met het opmeten van je woonkamer. Je wil natuurlijk niet dat je vloerkleed ineens alleen onder de tafel verdwijnt of zo groot is dan je net zo goed tapijt kan gaan leggen. Bepaal waar jij je vloerkleed wil hebben liggen en meet die ruimte op. Een tip? Kies je voor een vloerkleed in je woonkamer? Zorg er dan voor dat je vloerkleed even groot is als je bank. Zo heb je nooit koude voeten als je lekker op de bank zit.

Tip 2

Het materiaal is ook erg belangrijk. Wol is bijvoorbeeld een erg duurzame keuze. Heb je huisdieren? Kies dan eerder voor een vloerkleed met afzonderlijke garens. Zo zorg je ervoor dat je katten minder snel aan het vloerkleed krabben en hier blijven minder haren in hangen. Kies daarnaast ook voor kwaliteit materiaal. Een vloerkleed maakt ontzettend veel mee en kan snel slijten. Zorg dat je een stevig materiaal aanschaft wat bij jouw huis past.

Tip 3

De kleur en het design van je nieuwe vloerkleed is ook erg belangrijk. Heb je veel neutrale kleuren in je ruimte? Dan kan een vloerkleed een ware eyecatcher worden. Heb je al een drukke ruimte? Kies dan voor een klein, subtiel vloerkleed.

Tip 4

Kun je niet kiezen? Geen punt. Je kunt ook meerdere kleden te combineren. Bijvoorbeeld voor een groot, effen, ruw kleed en leg hier bovenop een kleiner kleed met print. Zo kun je alle kanten op.

Pas wel op: een vloerkleed levert struikelgevaar op!

Bronvermelding

Headerfoto: Daniel Frank - Pexels
Foto 1: Ryan Christodoulou - Unsplash
Foto 2: Trang Nguyen - Unsplash

ID: 3161

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven