Huis
Tuin
Video

Zo maak je het perfecte herfstboeket

Warme chocomel drinken met een dikke trui aan met een prachtig herfstboeket op tafel. Klinkt goed, nietwaar?! Maar hoe maak je zelf eigenlijk een mooi herfstboeket? We leggen het uit!

Stap 1: Kies de plek voor het boeket

Waar wil je het boeket eigenlijk neerzetten? Dit is belangrijk om te weten voordat je het boeket gaat maken. De sfeer van je interieur kan zo terugkomen in het boeket. Daarbij is het niet zo handig om een heel hoog boeket op de eettafel te hebben staan, terwijl dit boeket wel weer op een ander tafeltje in de woonkamer past.

Stap 2: Kies een vaas

Het is iets waar je vaak pas op het laatste moment aan denkt, terwijl het heel belangrijk is: de vaas. Kies een vaas uit die past bij de stijl die je wil creëren met je boeket. Kies bijvoorbeeld voor een stenen vaas als je voor een ruwe, natuurlijke sfeer wil gaan.

Stap 3: Kies bloemen met najaarskleuren

Als je de vaas en plek hebt gekozen, is het tijd om bloemen te vinden. In een herfstboeket horen natuurlijk herfstkleuren. Ga dan ook op zoek naar bloemen in deze kleuren. Denk hierbij aan oranje, rood en geel, afgewisseld met groen en bruine elementen. Kies een paar hoofdbloemen uit en werk hier omheen. Wees ook niet bang om in je herfstboeket andere dingen te gebruiken dan bloemen. Zo staan dennenappels en takken met rode besjes ook lekker herfstig.

Stap 4: Knip ze op de juiste lengte

Je krijgt vorm in het boeket door de bloemen op verschillende lengtes te knippen. Leg al je bloemen naast elkaar en kies welke bloemen je hoger of lager wil hebben in het boeket. Kijk hierbij goed naar hoe zwaar de bloemen zijn. Knip een zware bloem korter zodat de bloem niet gaat hangen.  

Stap 5: Maak er een geheel van

Als je alle bloemen op de juiste lengte hebt geknipt, kun je het boeket gaan samenstellen. Begin met je hoofdbloemen. Deze bloemen zijn dan meteen je basis waar je andere bloemen weer tegenaan kunnen hangen. Er zijn geen regels voor hoe het boeket er uiteindelijk uit moet gaan zien, dus ga lekker creatief aan de slag! 

Meer inspiratie opdoen voor mooie herfstboeketten? Kijk dan ook eens op de blog van Bloomon

Fotocredits
Headerfoto:  Bloomon

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3326

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven