Huis
Tuin
Video

Zo maak je jouw interieur Instagramwaardig!

In een goede Instagram-"waardige" foto leg je zowel je persoonlijke stijl als een perfect fotomoment vast. Of het nu een outfit-foto is of een foto van je ontbijt. Als het om interieur gaat vertaalt dat instagramwaardige moment zich in een kunstzinnig gekozen salontafel en stijlvolle mooie meubels. Benieuwd hoe je je appartement het beste Instagramwaardig kunt inrichten? Hieronder geven we je een aantal tips!

1. Natuurlijk licht

De sleutel tot een mooie Instagramfoto is goed licht. Overdag kun je met natuurlijk licht de beste foto's maken. Niet getreurd als de zon ondergaat, je kunt er nog steeds voor zorgen dat je goede verlichting hebt. Wij raden je aan om in elke kamer ten minste vijf afzonderlijke lichtbronnen te hebben. Ook kun je altijd gebruik maken van kaarsen. Kaarsen brengen sfeer en warmte in de woonkamer, en ze staan ook nog eens erg leuk op de foto!

Vintage Finds Friday: deze vintage liefhebber vindt de mooiste parels gewoon op straat!
Zelfmaakideeën

2. Botanische look

Planten zijn stijlvol, leuk en ook erg goed voor de gezondheid. Potplanten, cactussen, planten opgehangen in macramé-houders aan het plafond en decoraties met eucalyptusbladeren zorgen over het algemeen voor erg veel likes op Instagram. Zoek maar eens de hashtag #houseplants op! Deze heeft over de 2 miljoen posts. Zet de planten allemaal in verschillende soorten potjes. Gevarieerd van mokken tot glazen en kleine potjes. Benieuwd hoe je zelf leuke plantenpotjes kunt maken? Wij hebben er hier een DIY van gemaakt! Zo creëer je een ware botanische look voor je eigen Instagram feed! 

3. Een accentkleur

Door een accentkleur op de muur aan te brengen voeg je op een snelle manier sfeer toe aan je interieur. Door de muur te verven geef je jouw appartement meer dynamiek en maak je de ruimte veel levendiger. Een donkere accentkleur geeft je appartement vaak een elegante en chique uitstraling en een lichte heldere kleur geeft juist weer iets meer energie aan de ruimte. Als je niet gelijk voor een te donkere kleur wilt gaan, kun je natuurlijk altijd een rustige kleur aanbrengen op de muur. Probeer de accentmuur leuk aan te kleden met items die een goede combinatie zijn met de kleur die is aangebracht op de muur.

4. Persoonlijke spullen

Kunst is ook een belangrijk aspect voor een goede foto. Probeer tijdens het reizen mooie herinneringen mee te nemen die de woonkamer net iets persoonlijker maken. Mooie sierkussens en een paar eyecatchers in de ruimte vullen de ruimte ook mooi op. Koop een groot stuk ingelijste kunst, of een grote kamerplant. Beperk jezelf tot een paar kleine items en probeer deze te verspreiden. Hiermee voorkom je dat de kamer er rommelig uit gaat zien.

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin

Foto 1: Eigen Huis & Tuin

Foto 2: Fen Ivanova - Unsplash

Foto 3: Mijnhuisje_ - Instagram

Foto 4: Interiorbynon - Instagram

Maxime Meijer
ID: 10219

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven