Huis
Tuin
Video

Zo maak je van een dennenappel een prachtige decoratie

Een boswandeling maken in de herfst hoort er natuurlijk bij. Vooral wanneer je zelf gezellige herfstdecoraties voor in huis wil maken. Zo kun je bijvoorbeeld van dennenappels prachtige decoraties maken:

Voorbereiding

Heb je dennenappels gevonden in het bos? Gebruik ze dan niet meteen in je huis. Het kan namelijk zo zijn dat er veel insecten en kleine beestjes op de gevonden dennenappels zitten. Die neem je dan onbedoeld je huis in. Daarnaast kunnen dennenappels ook een sap bevatten die voor vlekken kunnen zorgen in huis.

Dennenappels bakken

Wil je liever niet die kleine beestjes in je huis? Bak dan de dennenappels eerst in de oven voordat je ze gebruikt op tafel. Je kunt ze in een heteluchtoven bakken op 160-180 graden voor maximaal een half uurtje. Leg de dennenappels op een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie. Wanneer de dennenappels helemaal openstaan is dit het teken dat je ze uit de oven kan halen.

Lekker wassen

Een andere manier om je dennenappels schoon te maken is door ze te wassen. Je kunt ze ongeveer 20 tot 30 minuten laten weken in een bakje met warm water en azijn. Gebruik hiervoor twee delen warm water op één deel witte azijn. Zorg dat alle dennenappels goed onderwater liggen door op de bak een bord te leggen of deksel. Laat ze na het weken goed drogen voordat je ze in je huis legt.

Verlichte dennenappels

Dennenappels zijn van zichzelf al prachtige decoraties. Je kunt ze op een schaal leggen en hier tussendoor kerstboomlichtjes leggen. Je kunt ze ook in een glazen pot doen met hierin lichtjes. Zo heb je ’s avonds gezellige sfeerverlichting van je dennenappels.

Herfst of toch kerst?

Je kunt van dennenappels ook kransen maken. Je kunt een gezellige herfstkrans maken van wilgentakken met kastanjes en dennenappels. Of ga nu al aan de slag voor je kerstkrans met dennenappels en wat gezellige kerstballen.

Kleuren maar

Je kunt natuurlijk alle kanten op met je dennenappels. Je kunt ze gebruiken als decoratie zonder heel veel moeite te doen. Wil je juist lekker de mouwen opstropen? Dan kun je de dennenappels ook een leuk kleurtje geven voor een extra effect.  

Fotocredits
Headerfoto: Brett Sayles - Pexels
Foto 1: Patrick Hendry - Unsplash
Foto 2: Jez Timms - Unsplash
Foto 3: Jessica Lewis - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3253

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven