Huis
Tuin
Video

Zo neem je je hond veilig mee in de auto

Op pad met de hond? Voor sommige honden kan het behoorlijk stressvol of zelfs eng zijn om met de auto te reizen. Zo pak je het aan.

Wennen

Heel belangrijk wanneer je honden meeneemt in de auto: laat ze wennen. Begin met korte ritjes en verwen ‘m goed, door te aaien en bijvoorbeeld een speeltje mee te nemen. Heeft je hond erg veel angst, oefen dan eerst eens zónder daadwerkelijk te rijden. En: zorg ervoor dat de hond niet alleen met vervelende dingen, zoals de dierenarts, in de auto hoeft. Dan kan het namelijk gebeuren dat je hond dit met elkaar gaat associëren.

Veiligheid

Waar je de hond houdt, is van groot belang. Niet alleen voor de gemoedstoestand van de hond, maar ook zeker voor de veiligheid! Wij raden aan om de hond altijd op de achterbank of in de achterbak te houden, het liefst in een bench of speciaal tuigje. Dit voorkomt namelijk dat je hond door de auto gaat lopen én zorgt ervoor dat ‘ie veiliger is bij een ongeluk.

Geen mogelijkheid om de hond achterin te houden? Zorg dan dat de hond bij de voetenruimte van de bijrijdersstoel blijft zitten. Zet de hond nooit op de bijrijdersstoel, want de kracht van de airbag kan dodelijke gevolgen hebben. Laat je hond daarnaast nooit uit het raam hangen met z’n hoofdje. Hoewel dit er misschien schattig uitziet vergroot dit de kans op een oor- of oogontsteking en het zorgt daarnaast ook voor enorm onveilige situaties.

Achterlaten

Bijna iedereen weet het wel, maar toch willen we het graag nog eens zeggen. Laat een hond nooit alleen achter in de auto. Dat levert niet alleen angst en stress op, maar kan zelfs de dood tot gevolg hebben wanneer de auto warm wordt op hete dagen. Laat de hond dus ook niet achter voor een paar minuten, want een auto verandert sneller dan verwacht in een broeikas! Zorg tijdens een lange autorit ervoor dat je hond koel blijft, bijvoorbeeld dankzij de airco of met behulp van een in een doek gewikkeld koelelement. En heb je ooit al eens aan een verkoelende halsband gedacht? 

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Tadeusz Lakota - Unsplash

Bron: Gelukkige Honden

Christa Koeyvoets
ID: 8589

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven