Huis
Tuin
Video

Zo richt je in 4 stappen je woonkamer slim in

Heb jij moeite met het inrichten van je woonkamer? Met een handig stappenplan heb je eenvoudig je woonkamer slim ingericht. Zo loop je nooit meer tegen die ene tafelhoek aan, heb je ruimte voor je eettafel waar ook aan gewerkt kan worden én struikel je nooit meer over snoeren die verkeerd zijn aangelegd.

1. Stel eisen op

Begin met het opstellen van een plan waarin je naar voren laat komen wat je eisen zijn in de woonkamer. Wil je juist een lichte woonkamer, veel sfeerverlichting, open haard, leeshoek, grote bank? Bedenk wat je met de ruimte wil bereiken en ga op basis van deze gedachte een lijst maken met de wensen die jij in je woonkamer naar voren wil laten komen.

2. Teken er op los

Teken de woonkamer uit op papier. Meet al je muren op en teken dit uit. Hierbij is het ook belangrijk om alle stopcontacten, ramen, deuren, schakelaars en verwarmingen mee te nemen. Het is namelijk handig dat de kabel voor je tv niet dwars door de woonkamer heen hoeft.

3. Ga puzzelen

Nu is het echte puzzelen begonnen. Je hebt namelijk alle eisen waaraan jouw woonkamer moet voldoen opgeschreven. Met deze eisen en de plattegrond ga je nu zelf je woonkamer indelen. Een handige manier om dit te doen is op dezelfde schaal als de plattegrond je meubels uitknippen. Zo kun je met je meubels schuiven over de plattegrond van je woning. Als je alles op de juiste schaal hebt getekend, kun je precies zien of de tafel wel in dat ene hoekje past.

4. Kies praktisch

Een slim en praktisch ingerichte woonkamer maakt optimaal gebruik van de ruimte. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de eettafel te integreren in je woonkamer. Zo heb je een tafel waar gezellig aan gegeten kan worden en aan de andere kant ook aan gewerkt worden. Zorg daarnaast voor een open gevoel in de woonkamer. Door te kiezen voor een open gevoel krijg je een ruimtelijk gevoel en meer balans in je interieur.

Fotocredits
Headerfoto: Nathan van Egmond - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3346

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven