Huis
Tuin
Video

Dit zijn de rommeligste plekken in huis en zo ruim je ze op!

Laten we eerlijk zijn, iedereen heeft een aantal plekjes in huis die rommelig zijn. Wil je deze rommel onder handen nemen? Dit zijn de meest voorkomende rommelige plekken en zo ruim je ze op!

De koelkast

Bij de meeste mensen is de koelkast niet bepaald een georganiseerde plek. Vooral als deze wat voller raakt, wordt alles erin gepropt. Wist je dat er verschillende temperaturen in een koelkast zitten en dat sommige producten eigenlijk een standaard plaats moeten hebben om bederving te voorkomen? 

Je hebt verschillende manieren om de koelkast te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan opbergbakjes voor diverse producten. Benieuwd hoe je een koelkast zo efficiënt mogelijk kunt inrichten? Wij hebben hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Deze 5 producten zijn minder lang houdbaar dan je denkt!
Huishouden

De eettafel

Is het een gewoonte van je als je thuis komt dat je alles op de keukentafel neerlegt? Van sleutels tot oordopjes tot tassen. Vaak ga je deze spullen later nog een keer gebruiken en vind je het niet de moeite waard om even op te ruimen. Toch stapelt deze rommel zich snel op. 

Er zijn talloze manieren om dit op te lossen. Ten eerste is het eigenlijk gewoon een kwestie van afleren. Maar om het jezelf makkelijk te maken kun je gebruik maken van bakjes (die niet op de tafe staan!) voor je sleutels, organizers en rekjes voor je sleutels. Zorg dat je vaste plekken heb om je spullen op te bergen, zo raak je ook niet meer snel dingen kwijt!

Lades

Lades zijn bij veel mensen een enorme rotzooi. Denk bijvoorbeeld aan de rommella in de keuken of een lade waarin je je make-up opbergt. Je haalt er iets uit en uit haast prop je alles weer terug de lade in. De lades opruimen blijft altijd een ding. Je kunt het namelijk wel opruimen, maar niet lang daarna is het weer een rommel

Probeer deze lades wat vaker uit te zoeken. Stel jezelf dan de vraag of je alles wat erin zit nog wekelijks gebruikt. Mocht dit niet zo zijn kun je het maar beter weggooien, zo ligt het niet meer in de weg. Ook kun je gebruik maken van organizers in de lades. Deze zorgen voor iets meer structuur en het creëert ook direct meer overzicht.

Al met al is het aanschaffen van organizers, opbergbakjes enzovoort echt een pré als je een rommelkont bent. Zo raak je minder snel dingen kwijt en creëer je meer overzicht.

Fotocredits:

Headerfoto: @Adetailedlife - Instagram
Foto 1: @Dusk2illdawn - Instagram
Foto 2: @theorganizingboutique - Instagram

Maxime Meijer
ID: 10254

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven