Huis
Tuin
Video

Zo stek je een pannenkoekenplant

In elke kamer hoort een pannenkoekenplant, vinden wij. De plant is makkelijk te verzorgen en staat mooi in elk interieur. Heb jij ook al een pannenkoekenplant en komen er al nieuwe tevoorschijn? Dan is het tijd om ze te stekken! Hoe? Wij vertellen je hoe dit moet:

Stap 1: Knip, knip

Groeien de nieuwe stekjes uit de grond naast de plant? Dan kun je ze losmaken wanneer het plantje ongeveer vier centimeter is. Omdat het stekje zo eigen wortels maakt, moet je eerst de wortels uitgraven voordat je ze kan afknippen. Knip zo dicht mogelijk tegen de moederplant, zodat de wortels zo lang mogelijk blijven.

Als het stekje aan de moederplant groeit, kan je deze ook gewoon afknippen als die lang genoeg is.

Stap 2: Nieuwe wortels

Als je kleine plantje nog geen wortels heeft, is het nu tijd om ze in het water te zetten. Geef ze even de tijd om te wortelen en als er ongeveer 6 tot 8 wortels aan zitten en dan ben je alweer bijna klaar.

Stap 3: Met de wortels in de aarde

Zodra de plant wortels heeft is het tijd om ze in de aarde te zetten! Dit kan al gelijk na het afknippen zijn, of na het wortelen in water. Nadat je je pannenkoekenplant in de aarde hebt gezet, heb je jouw eigen pannenkoekenplant gestekt! Geef je plant elke week water en alles gebeurt vanzelf. Als het goed is blijft je plantje groeien en heb je binnen de kortste keren weer nieuwe stekjes.

Benieuwd waarom wij zó gek zijn op de pannenkoekenplant? We hebben er een heel artikel over geschreven!

Fotocredits
Header: Eliza Morawska-Kmita 

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3680

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven