Huis
Tuin
Video

Zo stek je jouw kamerplant in water

Krijgt jouw favoriete kamerplant baby's? Hoogtijd om te gaan stekken dan! En geen nood: dit kan ook prima als je geen groene vingers hebt. Dankzij dit stappenplan is het stekken van je kamerplant in water namelijk een eitje.

Gezinsuitbreiding

Als het binnen jouw plantenfamilie tijd is voor gezinsuitbreiding, dan is een waterstek maken de allermakkelijkste methode om je groene vriendjes te vermenigvuldigen. Van de Begonia tot de populaire pannenkoekenplant: voor je het weet loopt je urban jungle uit de hand.

 

Het enig wat je nodig hebt is een mesje of een schaar, een glaasje met water, wat potgrond en eventueel aluminiumfolie of satéprikkers. 

Het laten wortelen van je plantje

Heb je een babyplantje gespot? Mooi. Snijd het stekje dan voorzichtig, in een hoek van 45 graden, los van de moederplant. Een stek van ongeveer 10 centimeter is voldoende. 

 

Zet de nakomeling vervolgens in een glaasje met water op een zonnige plek. Het maakt niet uit als er nog niet veel wortels zichtbaar zijn; deze zullen in het water gaan groeien. Als de blaadjes het water raken, dan kun je deze ondersteunen met een satéprikker of aluminiumfolie.

 

Ververs het water regelmatig en wacht ongeveer twee weekjes rustig af. 

 

 

Je stekje verpotten

Als je ziet dat er genoeg wortels zijn gaan groeien, dan is het tijd om het plantje te gaan verpotten. Je kan beginnen met een klein potje en zo voorzichtig gaan uitbreiden wanneer de plant groter wordt. Gebruik je een terracotta pot? Let dan op: deze nemen veel water op, waardoor er minder voor de plant overblijft.

ID: 2689

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven