Huis
Tuin
Video

Zo vaak zou je je gordijnen eigenlijk moeten wassen

De gordijnen wassen is een klusje dat vaak vergeten wordt bij het schoonmaken. Toch doe je er goed aan om ze eens in de zoveel tijd goed te reinigen. Maar… hoe vaak moet je gordijnen eigenlijk wassen?

Schimmels

Het komt niet snel voor dat gordijnen er echt vies uit zien, maar toch is het belangrijk ze met enige regelmaat te wassen. Door de tijd heen verzamelt er zich namelijk stof, haren en zelfs schimmel in de gordijnen. Dat willen we natuurlijk niet, want het is niet alleen smerig, maar ook ongezond. Door de gordijnen open of dicht te doen, komt de viezigheid in de gordijnen namelijk in de lucht.

Jaarlijks

Maar hoe vaak moet je de gordijnen nu eigenlijk wassen? Als je niet rookt en je huis regelmatig eens goed doorlucht, dan is het voldoende om ze één keer per jaar te wassen. Eigenlijk wil je vermijden dat gordijnen te vaak in de wasmachine gaan, want de stof is vaak kwetsbaar en kan snel beschadigen. Gordijnen in de wasmachine wassen doe je overigens zo.

Tussendoor

Daarnaast kun je ze een keer per week eens flink met de hand uitschudden of uitslaan met een handdoek voordat je de vloer poetst. Lucht daarna ook het huis, zodat er niks in de lucht blijft hangen. Ook geregeld met een speciale stofzuigermond langs de gordijnen gaan houdt ze tussen de grote wasbeurten schoon.  

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Free-Photos - Pixabay   

Bron: Huisvlijt, Libelle

Christa Koeyvoets
ID: 8341

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven