Huis
Tuin
Video

Zo voorkom je dat je muizen in huis krijgt

We moeten er niet aan denken: muizen in huis, bah! Ook al wil niemand het, toch heeft elk huis er wel eens mee te maken (gehad). Gelukkig zijn er een paar maatregelen die je kunt nemen om dit te voorkomen.

Gaten en kieren

Muizen zijn kleine beesten en kunnen zich daarom makkelijk tussen de kleinste kiertjes wurmen. Check daarom goed of je huis nergens kieren of gaten heeft. Heb je wel een kier of gat gevonden? Maak het gat dan dicht met bijvoorbeeld een deurborstel of RVS platen.

Rondslingerend voedsel

Muizen zijn gek op ons eten. Ze komen af op bijvoorbeeld kruimels op de vloer, maar ook open verpakkingen. Houd je keuken daarom netjes en kruimelvrij! Stop etenswaren ook in stevige opberg verpakkingen, muizen knagen namelijk zo door een kartonnen verpakkingen heen. Laat ook geen vuilniszakken buiten staan, hier komen muizen ook op af.

Voederbak

Naast ons eten, zijn muizen ook niet vies van het voedsel van onze huisdieren. Bewaar het voer voor je huisdier daarom in een gesloten bak en ruim de voederbak van je huisdier na het eten ook gelijk weer op. Het is ook belangrijk om de vogels soms bij te voeren, maar zorg wel dat je de vetbollen ‘s avonds weer opruimt. Deze trekken namelijk ook muizen aan en van de tuin kunnen ze zo je huis binnen komen.

Onkruid en planten

Geloof het of niet, maar muizen zijn uitstekende klimmers. Via struiken en bomen klimmen ze zo naar boven en kruipen ze je huis binnen. Zorg er daarom voor dat de bomen en struiken in de tuin niet de woning raken. En let op het onkruid, muizen vinden hier onderdak in en komen dan ook sneller je huis in.

Neem een kat in huis

We kennen allemaal Tom & Jerry wel, het klassieke kat en muis verhaal. Maar ook buiten de tekenfilm zijn katten en muizen natuurlijk geen vrienden. Omdat muizen snel bang zijn voor katten, kun je ook muizen buiten houden door een kat te nemen.

Deze tips geen geen garantie dat je nooit meer muizen in huis hebt, maar het vermindert de kans zeker.

Heb je ook last van ratten in huis? Lees hier hoe je daar vanaf kan komen. 

Fotocredits
Headerfoto: Alexas - Pixabay

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3671

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven