Huis
Tuin
Video

Zo voorkom je schimmel op de potgrond van je kamerplant

Heb jij er ook één thuis? Een schimmelende kamerplant. Geen mooi gezicht, maar hoe kom je er vanaf? En hoe voorkom je dat jouw planten weer gaan schimmelen?

Hoe kan het?

Een kamerplant is voor heel veel prikkels gevoelig. Zo houden ze niet van te weinig water, maar zeker ook niet van te veel. Te veel water en een bodem die altijd vochtig is kan er voor zorgen dat de potgrond van je plant gaat schimmelen. Schimmels houden van een vochtige omgeving en als de grond te vochtig blijft zit de potgrond of misschien jouw plant binnen de kortste keren onder de schimmels. Kies daarnaast ook voor een zogenaamde steriele potgrond. Met de juiste potgrond kun je voorkomen dat de potgrond snel gaat schimmelen.

Wat moet je doen?

Heb je al schimmel op je plant? Zorg er dan voor dat je de schimmel laag van je plant verwijdert. Vervolgens moet je de plant goed laten drogen. Zet de plant in een zonnige en goed geventileerde omgeving.  

Je kunt de plant het beste behandelen met natuurlijke schimmelwerende producten. Dit kunnen bijvoorbeeld kaneel, zuiveringszout of appelazijn zijn. Deze producten voorkomen schimmelgroei op je plant, maar zullen je plant niet aantasten.

Overdosis schimmel

Is de pot ook geschimmeld of is er heel veel schimmel in de aarde? Verplant dan de hele plant naar een nieuwe pot met nieuwe aarde. 

Bronvermelding

Headerfoto: Alexis Chloe - Unsplash

ID: 3194

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven