Huis
Tuin
Video

Een zwarte muur in je interieur? Dit zijn de tips van Monique des Bouvrie

Een zwarte muur in huis klinkt spannend, maar kan juist verrassend elegant uitpakken. Durf jij dit statement te maken? Monique des Bouvrie deelt haar tips om aan de slag te gaan met deze sprekende kleur.

Durf

"Gewoon doen", roept Monique des Bouvrie stellig. Je weet niet hoe het uitpakt, totdat je het hebt geprobeerd. Bevalt het niet? Dan schilder je de muur gewoon weer over.

 

Ga voor mat

Matzwart is het allermooist. Wil je deze tint op de muur? Ga dan voor schoolbordverf, tipt Monique. "Dat is echt mat." In alle andere varianten zie je namelijk toch een lichte glans. Bijkomend voordeel: op deze muur mag je kleine wél kliederen (met krijt dan). 

De perfecte basis voor kunst en kleur

Tegen een zwarte achtergrond knallen kleuren pas écht. Zie je hoe de okergele fauteuil van het scherm spat? 

 

Creëer diepte

Veel mensen denken een donkere muur de ruimte kleiner laat ogen. "Maar je kunt ook juist diepte creëren", legt Monique uit. Dit bereik je door een deel van het plafond én de vloer ook zwart te schilderen. Plaats de meubels vervolgens op deze strook. Hierdoor ontstaat een intiem hoekje.

 

Let op verlichting

Eén van de meest gemaakte fouten is het verkeerd plaatsen van verlichting, volgens de designer. "Dat is het allerbelangrijkste." Naast dat er voldoende natuurlijk licht binnen moet komen, als tegenhanger voor het zwart, kan een spotlicht of vloerlamp ook al wonderen doen. Het haalt de warmte van de donkere kleur naar boven en draagt bij aan het gevoel van diepte.

Meer inspiratie?

Black is the new white! Wat dacht je van een knusse slaapkamer met donkere muren? Ook helemaal trendy: een zwarte schutting.

Tekst en fotografie: Lotte Wullems

ID: 2878

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven