Huis
Tuin
Video
Slaapkamer

Inspiratie voor een zolderkamer

Een zolder inrichten als slaapkamer is een hele uitdaging. Schuine wanden in een kamer zijn knus, maar kunnen ook lastig zijn. Hier volgen wat zolder tips en inspiratie!

Schuine muren in een zolderkamer zorgen vaak voor een knus gevoel. Maar hoe steiler de wanden en hoe lager het plafond, hoe lastiger het inrichten van de kamer wordt. Vaak oogt een zolderkamer ook kleiner dan dat ze is. Hieronder volgen wat tips om jouw zolderkamer groter te laten lijken!

Geen ruimte verspillen
De schuine wanden zorgen ervoor  dat je weinig plek hebt voor meubels. Het is daarom belangrijk dat je geen ruimte te verspilt! Maak gebruik van kleine en lage meubels, als het mogelijk is onder het punt waarop de muur de hoek maakt, zodat de meubels tegen de muur blijven staan. Ook zorgen lange, lage meubels ervoor dat de kamer dieper lijkt.

Als je een bed plaatst in de kamer, is het ruimtelijk gezien vaak handiger om het bed onder het schuine gedeelte te plaatsen. Hiermee verspil je de minste ruimte. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de hoogte van het plafond en de steilheid van de muren.

Ook de kast- en opbergruimte kan een probleem zijn in een zolderkamer. Lage kasten kunnen een oplossing zijn. Ook kan een opbergruimte aan een schuine wand als scheidingsmuur fungeren. In plaats van een kast zou je ook alleen een kledingrek kunnen gebruiken.

Lichte kleuren
Het gebruik van lichte kleuren zorgt voor optisch meer ruimte. Meubels met lichte, egale kleuren en het gebruik van terugkerende tinten zorgen voor een rustig effect. Ook is licht een belangrijk element. Door belichting op verschillende hoogtes te gebruiken creëer je ook optisch meer ruimte. Verlichting kan er ook voor zorgen dat een kamer juist kleiner lijkt. Plafond- of handverlichting doet dit al snel als je plafond aan de lage kant is, pas hier dus mee op! Ook de weerkaatsing van het licht is belangrijk om jouw kamer groter te laten lijken. Door het gebruik van bijvoorbeeld spiegels en een vloer met parket of laminaat wordt de kamer nog lichter! Laminaat weerkaatst het licht natuurlijk veel beter dan een dof tapijt!

ID: 46

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven