Huis
Tuin
Video
Werkkamer

Multifunctie-zolder: Ontwerp

Familie de Groot uit Huizen heeft een mooie ruimte op zolder. Het is er alleen wel rommelig en ongezellig. Graag zouden ze een mooie ruimte hebben waar ze al hun hobbies kunnen uitoefenen. Het wordt een lichte, ruimtelijke zolder met genoeg plek voor iedereen.

De familie met drie kinderen zou dus graag hun hobby's op zolder willen uitoefenen. Iedereen bespeelt namelijk een instrument! Moeder Veron houdt van kleding naaien, dus daar moet ook plek voor zijn. Tot slot is opbergruimte én plek om te chillen en te logeren ook een wens. Een grote uitdaging, dus! Met de producten van Karwei zorgen we voor een spetterende makeover waarin alle wensen samenkomen. 

Slimme indeling

De zolder gaat niet alleen ruimtelijker ogen, maar wordt ook slimmer ingedeeld. Zo komt er een kast onder de schuine wand, waardoor er veel opbergruimte komt. Ook breken we het plafond open, waardoor je de nok gaat zien en de ruimte groter lijkt. De stijl wordt basic: je ziet vooral zwart-, wit- en grijstinten. Met materialen als underlaymenthout en kurk wordt er warmte gecreëerd. 

Tijdloze basis

Kurk en underlayment zijn dus heel geschikte materialen voor in de basic-stijl. Ontwerpster Marijke: 'In beide materialen zit al veel 'tekening' waardoor het van nature al leeft. Om de tekening in het underlayment te benadrukken (en het hout afneembaar te maken) is het in de matte naturelle olie gezet. Dit soort materialen met een natuurlijke uitstraling zorgen voor een hele neutrale, spannende en tijdloze basis die je naar hartenlust kunt aanvullen, en eigenlijk met bijna alle kleuren kunt combineren en afwisselen.'  Verder is er in het ontwerp rekening gehouden met het feit dat de zolder zo efficiënt mogelijk moest worden benut. 'En dat bereiken we door de meubels vrij fors te houden of te groeperen.' 

Basic en stoer

Marijke: 'Wit is een frisse tegenhanger van het kurk en het hout, en deze twee versterken elkaar nu. Antraciet heb ik toegevoegd om wat kracht en karakter in de ruimte te brengen. Dit sluit ook weer mooi aan bij de stoere uitstraling van het zwart in de meubelen. Op deze manier is alles mooi in balans maar door de contrasten wel 'spannend'. De gebruikte verf komt van Karwei.

Bekijk de klusvideo's

Meer weten over de  klussen die je in deze aflevering tegenkwam? Bekijk de klusvideo's en volg de stappen!

Benieuwd hoe het is geworden? Bekijk dan het eindresultaat  op zaterdag 27 januari 18.05, in een nieuwe Eigen Huis & Tuin. 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

KARWEI   

MET DANK AAN
Bosch
Citroën Nederland
Zuiver

ID: 2280

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven