Huis
Tuin
Video

Slaap/waszolder (deel 1)

Slaapkamer
Een tot de nok toe gevulde rommelzolder. Tover dat maar eens om tot een kinderslaapkamer mét wasgedeelte! Thomas gaat de uitdaging aan en begint deze week aan deze spannende metamorfose.

Walter, Cynthia en hun dochters Kirsten en Daniëlle wonen in een jaren-70-huis in het Brabantse Boxtel. Daar wonen ze helemaal prima, maar ze komen wat ruimte te kort. Om dit op te lossen is het de bedoeling dat Kirsten van de eerste verdieping naar de zolder verhuist. Daar is het alleen nog best wel een rommeltje...

Het moet dus een leefbare meidenslaapkamer worden. Ook wil Cynthia graag haar waslijnen op zolder behouden. Die ruimte kan ze namelijk goed gebruiken, want met een hovenier als man én 2 kinderen is er genoeg te wassen - en was op te hangen.

Het dak eraf
Op de slaapkamer slash waszolder is alle ruimte en licht straks welkom. Daarom wordt er een deel uit het dak gehaald... er komt namelijk een dakkapel! Die zijn er trouwens in allerlei soorten en maten. Hier wat handige info! 

Lekker warm
Als de dakkapel staat, kan de zolder worden geïsoleerd. Zo zal Kirsten er ook in de winter lekker warmpjes bij zitten. Voor de schuine wanden gebruikt Thomas een superhandig isolatiesysteem dat maar weinig werk vraagt. 

Opbergruimte onder de schuine wanden
Het blijft maar opbergruimte regenen in Boxtel! Thomas bouwt twee handige opbergkasten onder de schuine wanden. De opbergruimtes worden afgesloten met deurtjes die in een rails hangen en zo open en dicht rollen. 

Slapen op stand
Op een slaapkamer moet natuurlijk geslapen worden. Dus bouwt Thomas een chique prinsessenbed! Een heuse bedstee welteverstaan. Dit meubel zorgt ervoor dat de ruimte in twee delen wordt gescheiden en Cynthia achter het bed haar was kan ophangen. Wil je weten hoe Thomas deze dromerige bedstee in elkaar heeft gezet? Hier lees je het! 

Zo, de basis is gelegd, maar Thomas is nog lang niet klaar. Volgende week maakt hij de zolder af en zie je het eindresultaat!

ID: 744

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven