Huis
Tuin
Video
Slaapkamer

Slaap/waszolder (deel 2)

Een tot de nok toe gevulde rommelzolder. Tover dat maar eens om tot een kinderslaapkamer mét wasgedeelte! Thomas ging de uitdaging aan. Hij begon vorige week aan deze spannende metamorfose, bij Walter, Cynthia en hun dochters Kirsten en Daniëlle. Vandaag gaat 'ie verder!

Vorige week heeft Thomas al een hoop werk verricht. De wanden zijn geïsoleerd, er is een dakkapel geplaatst en Thomas begon aan de bedstee die ook als roomdivider dient. Ondertussen heeft hij de achterwand een frisse groene kleur gegeven. 

Verder met verven
Er is nog een wandje dat Thomas graag wil sauzen. Hiervoor plakt hij eerst alles goed af. En ook belangrijk: ventilatie! Thomas kiest voor de kleur Early Dew. Door breed af te plakken hoeft hij in de hoeken niet met een klein kwastje aan de slag, maar kan hij gewoon de roller gebruiken. Dat is handig, want daarmee voorkom je het structuurverschil dat je wel krijgt als je met een kwast verft. 

Prinsessenbed
Thomas legt de laatste hand aan de riante bedstee. Die krijgt romantische gordijntjes, een spiegel en stoere meubelknoppen. Vorige week kon je al lezen hoe je zelf ook zo'n bed maakt. 

Meten is weten
Terwijl Thomas druk bezig is met klussen - hoe kan het ook anders - heeft Evelyn een afspraak geregeld voor Walter en Cynthia. Met niemand minder dan onderzoekspecialist Maurice de Hond! Maurice legt het koppel uit dat het gemiddelde gezin superveel geld kan besparen in het huishouden. Walter en Cynthia doen een snelle check, en het blijkt dat zij bijna vierduizend euro kunnen besparen. Door bijvoorbeeld over te stappen op andere contracten, zoals het energiecontract of de autoverzekering. Hier lees je hoe je erachter komt hoe dat bij jouw huishouden zit. 

Prachtig poppenhuis
Buiten bouwt Thomas een houten poppenhuis voor de meisjes. Het wordt een luxueus stulpje, met meerdere verdiepingen en een echte trap. En het goede nieuws is: op onze site staat de werkbeschrijving! 

Vlinders voor het raam
Helemaal passend bij de rest van de kamer zijn de rolgordijnen die Thomas ophangt, met groene vlinders erop. Bij deze gordijnen kan je zelf verzinnen hoe ze eruit komen te zien; iedere afbeelding is mogelijk. Je kan ook kiezen voor een standaard print, of gewoon wit. 

Stoer bureautje
Omdat Kirsten héél graag een bureau op haar kamer zou willen, en Thomas niet de moeilijkste is, bouwt hij eigenhandig een bureautje van steigerhouten planken. Die maak je heel makkelijk na

Kleine wasjes, grote wasjes
Kirstens kamer wordt een echt meidenpaleis. Toch zorgt Thomas voor genoeg ruimte voor de waslijnen van moeder Cynthia. Hij zaagt steigerpijpen op maat, die hij tussen de bedstee en de wand bevestigt. Daar weer tussenin worden de waslijnen gespannen. 

En dit is het eindresultaat...
Een spetterende combinatie van meisjesslaapkamer en wasruimte: het is Thomas gelukt. Hij heeft weer eens een meesterwerkje afgeleverd! Kirsten en haar moeder vinden hun gedeelde ruimte prachtig. De zolder ziet er zo uit: 

.

ID: 752

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven