Tuin

Keramische tegels zijn hip

In de cottagetuin legt Tom keramische tegels. Dit soort tegels wordt steeds populairder, en dat is niet zo gek. Ze hebben namelijk veel voordelen ten opzichte van natuursteentegels.

Keramische tegels zijn krasbestendig, makkelijk schoon te maken, kleurvast, vorstbestendig en óók nog 's bestand tegen zuren en schoonmaakmiddelen. Je kunt ze ook binnen plaatsen, waardoor het mogelijk is om ze als één geheel door te laten lopen naar buiten. 

Lichte jongens

De tegels zijn maar 1,8 cm dik, waardoor ze een stuk lichter zijn en het makkelijker wordt om ze te leggen. De keramische tegels zijn beschikbaar in vier verschillende kleuren in het formaat 60x60.

Hoe leg je ze?

Ondergrond
Als basis voor de keramische tegels gebruik je een goed aangetrilde grond. Daar bovenop legt je drainagemortel, wat zorgt voor een stabiele en waterdoorlatende basis voor de tegels. Deze laag moet zo'n 5 tot 7 cm dik zijn. Tom legt de tegels naast andere klinkertjes, dus hij wil alles op dezelfde hoogte hebben. Wil jij dit ook, span dan een leidraad waardoor hij goed ziet hoe hij de keramische tegels neer moet leggen. 

Hechtingslaag
Om ervoor te zorgen dat de tegels goed hechten aan de drainagemortel, breng je een hechtingslaag aan onderop de tegels. Dat voorkomt dat ze vast gaan zitten als het gaat vriezen. Zowel de drainagemortel als de hechtingslaag moeten nat zijn als je de tegels legt. Daardoor kleeft het extra goed aan elkaar vast. Klop de tegels achteraf even aan. 

Afwerking
Laat de boel uitharden. Daarna kun je gaan voegen. 

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.