Huis

Warme witte woonkamer (deel 1)

De pizza-oven, noemen ze 'm wel eens. Midden in de woonkamer van Mariska, Alwin en kinderen Dominick en Rosalie staat een enorme, ouderwetse open haard. Vroeger vond de familie de haard wel charmant, maar tegenwoordig zorgt 'ie voor dagelijkse irritatie.

Die pizza-oven, die mag dus de deur uit. En het is niet het enige in deze Goudse woonkamer dat ergernis opwekt: de vloer is oud, en op sommige stukken kapot. Ook is het maar een steriele bedoening in dit huis: alles, maar ook echt alles is wit. Er ontbreekt sfeer en warmte.

VOOR-FOTO'S 

ONTWERP

Mariska en Alwin houden van wit, dus de boel hoeft niet in allerlei kekke kleuren geschilderd te worden. Toch gaat Thomas het een en ander veranderen. De kamer moet warmer en sfeervoller. De kille tegelvloer wordt vervangen door een witte, houten versie. Op de lange muur komt behang, en natúúrlijk gaat die pizza-oven eruit. In plaats daarvan zal er een kast komen waar niet alleen de televisie in past, maar waar ook plek is voor het uitstallen van mooie spulletjes. 

DE KLUSSEN 

Behangetje 
Met een egaliseerpasta maakt Thomas de wand glad, zodat hij er op kan behangen. Het behang dat hij gebruikt is dit vliesbehang. 

Weg met de haard
Die enorme haard gaat eruit! Er komt een subtielere versie voor terug, waar Thomas een meubel omheen bouwt. Datzelfde meubel biedt plek voor de televisie én er komt veel opbergruimte in. Als basis voor de constructie gebruikt Thomas metalen staanders en liggers. 

Vervolgens snijdt hij een plaat brandwerende gipsvezel op maat. Hij schroeft de platen vast op de staanders, met schroefjes met een platte kop. Zo steken ze niet uit en heb je een mooi strakke afwerking. 

Boerderijdeur - maar dan in huis
De deur naar de woonkamer is kapot, dus die vervangt Thomas door een zogeheten barndoor die hij zelf maakt. Klik hier voor de DIY en maak ook zo'n toffe deur! 

Volgende week zie je het eindresultaat van deze metamorfose. 

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.