Tuin

Bladbescherming

In onze tuinkalender zie je precies wat je op welk moment in je tuin moet doen. Deze maand is het de hoogste tijd voor bladbescherming.

Brrr.. het is weer winter! Dat betekent dat we er weer voor moeten zorgen dat we er warmpjes bij zitten. Maar niet alleen wij, ook onze planten hebben de nodige verzorging nodig om te blijven bestaan. 

Bescherming

Sommige planten kunnen niet goed tegen de vorst, dit zijn voornamelijk planten die een warmer klimaat gewend zijn. Hierbij kun je denken aan palmbomen en olijfbomen. Deze planten kun je beschermen door er een laagje bladeren, stro of een jutedoek over te gooien. Ook kan een extra laagje compost helpen je tuin te beschermen tegen vorst.

Temperatuur

Een beetje vriezen is nog niet eens zo heel erg voor de meeste planten. Zodra het erger gaat vriezen, zo rond de -8 tot -10 graden, dan is beschermen een goed idee. Wordt het weer warmer? Haal dan snel de bescherming weg, dan kan de plant weer genoeg zuurstof binnen krijgen.

Sneeuw

Haal bij zware sneeuwval de sneeuw van de wintergroene bomen, heesters en hagen. Anders kunnen de takken onder het gewicht van de sneeuw breken.

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.