4 van de mooiste tiny houses in ons eigen land

Steeds meer mensen zijn massaal aan het ‘ontspullen’ en genieten groots op een piepklein oppervlak. Oftewel: Tiny Houses zijn booming! We zetten vier van de mooiste Tiny Houses in Nederland op een rijtje:

1.Wikkelhouse
De tiny Wikkelhouses worden gemaakt van golfkarton. Of dat een beetje stevig is? Jawel, want de buitenlaag van de kleine huisjes bestaat namelijk uit maar liefst 24 lagen golfkarton plus nog een laag waterdichte folie. Van binnen zijn de huizen afgewerkt met een houten interieur wat het geheel een mooie, warme uitstraling geeft.

 

Hoe de Wikkelhouses tot stand zijn gekomen en worden gemaakt zie je in dit interessante filmpje.

Foto’s: Het kan wél en Technische Universiteit Eindhoven

2. Tiny House met klimmuur in Westbroek
Elke had drie wensen voor haar Tiny House in Westbroek (vlakbij Utrecht). 1: Het moest een klimmuur hebben. 2: Het moest een dakterras hebben. 3: Het moest een dakraam hebben zodat ze vanuit haar bed naar de sterrenhemel kan kijken. En dat is haar allemaal toch maar mooi gelukt. En dan ziet het er van binnen ook nog eens erg knus uit.

Foto: Waterland-huisje

 

3. Waterland-huisje in Eindhoven
Je hebt tiny en je hebt tiny. Maar dit huisje op Strijp-S in Eindhoven is wel héél erg tiny. Het Waterland-huisje dat op  is namelijk slechts 10 vierkante meter klein. Maar ondanks het kleine oppervlak is het behoorlijk compleet, want het geïsoleerde huisje beschikt over een woonkamer, keuken, slaapzolder én een slaapzolder. Dus je hoeft niet met je wc-papier naar een wc-gebouw te lopen.

 

De woning is te huren als werkplek of als bed & breakfast en wordt continu verbeterd, aangepast en mooier gemaakt. Dit doen ze namelijk aan de hand van de feedback die ze van de huurders krijgen.

Foto’s: RTL Woonmagazine en Lotte Wullems

4. Tiny House op het Drontse landgoed Roggebotstaete
Middenin het natuurgebied van het Drontse landgoed Roggebotstaete staat het piepkleine huisje van Linde en Kjeld. Ze hebben eigenhandig een compleet huis gebouwd van slechts 18 vierkante meter. Maar ondanks het klein oppervlak voelen ze zich hier vrijer dan ooit!

 

Ben je benieuwd hoe dit superkleine maar supermooie huisje er van binnen uitziet? We gingen zelf op bezoek bij Linde en Kjeld voor een persoonlijke rondleiding. Je ziet het hier!

 

Headerfoto: Wikkelhouse
Tekst: Marjolein Sintenie

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.