Huis

Met een paar simpele trucs is je keuken weer als nieuw

Vind je dat je keuken al jaren hetzelfde is en daardoor een beetje saai aanvoelt? Dan hebben wij een aantal simpele trucjes waardoor de keuken in een dag weer praktisch en stijlvol kan zijn zonder dat alles vervangen moet worden.

De keuken is een plek waar meestal weinig aandacht geschonken wordt, maar waarom? Je bed maak je elke dag op, de vloer stofzuig je wel eens en in de huiskamer ruim je ook alles aan kant. De keuken kan je met een aantal simpele oplossing ook weer opgeruimd en een beetje als nieuw aan laten voelen.

Uitmesten die handel

Om te beginnen ga je eerst alle kastjes af. De besteklade bijvoorbeeld wordt één keer mooi ingericht, maar daarna wordt alles door elkaar gegooid. Gooi weg wat stuk of onhandig is en deel de lade weer opnieuw in. Spullen die je amper gebruikt leg je achterin bij elkaar en spullen die je veel gebruikt voor in de la. Kijk daarna kritisch naar alle andere lades waar bakjes, pannen en houdbare producten staan. Alles waar je niks meer aan hebt of over de datum is kan weg. Je zal zien dat het al een slok op een borrel scheelt als alles uitgemest is.

Daarna kijk je eens kritisch naar je servies. Wat gebruik je veel en wat niet? Zorg ervoor dat spullen die je veel gebruikt makkelijk te pakken zijn en servies dat je maar een paar keer per jaar gebruikt kunnen achterin in de kast of in een doos op zolder. Servies dat stuk is of dat eigenlijk aan vervanging toe is kan ook gelijk opgeruimd worden.

Geef de keuken een ander gezicht

Waarschijnlijk heb je al jaren dezelfde aanblik op de keuken en dat gaat op den duur een beetje vervelen.  De pannenlappen, vaatdoekjes en theedoeken liggen op het aanrecht of hangen aan een kastje. Je kan er ook voor kiezen hangende draadmandjes te kopen. Zo creëer je extra ruimte en je kan er meerde spullen in kwijt.  Een andere kleine verandering is om andere greepjes voor je keuken aan te schaffen. De hele keuken gaat er dan niet uit, maar het geeft wel een ander gevoel. 

Ook kan je er voor kiezen om je keukenkastjes te verven. Ja dat klinkt misschien gek, maar dat zal je keuken direct een oppepper geven. Check uiteraard eerst goed de basis van de kastjes en laat je informeren bij een bouwmarkt of keukenspecialist, maar je zal zien dat de keuken in één keer voor je gevoel heel anders is.

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.