Huis

Maak zelf een gekleurde pronkkast

Els heeft in de afgelopen jaren de slaapkamers van haar kinderen meerdere malen verbouwd. Nu is het tijd om haar slaapkamer een opknapbeurt te geven. Alles mochten wij er mee doen als de houten paddenstoel maar terug zou komen in de nieuwe kamer.

Om die houten paddenstoel terug te laten komen heeft Evelyn een handigheidje bedacht, een zogeheten pronkkast. De kast wordt gemaakt van vuren houten balkjes van 5 centimeter dik en de vakken van de kast krijgen allemaal verschillende kleuren.

Verf testers

Voor de vakken van de kast worden verschillende kleuren gebruikt, omdat de vakken niet zo groot zijn is het zonde om allemaal grote potten te kopen. Daar heeft Praxis een oplossing voor. Perfection verf testers zijn ontwikkeld om de kleur op je wand te testen en daarom in kleine verpakking (75ml) verkrijgbaar. Mocht je twijfelen voor een bepaalde kleur op je wand kan je met deze testers eerst uittesten of je het wat vindt voordat je grote potten aanschaft. Daarnaast is het heel handig voor het aanbrengen van kleine details of in dit geval het verven van kleine oppervlaktes.

De verf heeft een hogere dekkracht dan gemiddelde verf, daardoor kan je veel meer vierkante meters met één blik schilderen. De verf heeft een ECO-label wat inhoud dat het zowel voor het milieu als voor jou beter is. Miranda gebruikt een roller die behandeld is met Teflon, daardoor neemt de verf nog beter op. Wil je alleen kleine details aanbrengen? Dan zijn er ook kwasten met kunstvezel haar die zorgen voor een optimale opname van de verf.

Hoe maak je een pronkmuur?

Het maken van een pronkmuur is eigenlijk vrij simpel. Je meet eerst uit hoe groot je muur is en bepaald hoeveel latjes je wil plaatsen. Voor een speels effect is het mooi om latjes op verschillende hoogte te plaatsen. Ook kan je verschillende lengtes gebruiken. Om het voor jezelf overzichtelijk te maken kun je met de tape de vlakken al aanbrengen op de muur. Het makkelijkste is om het voor het zagen te doen, zodat je precies weet hoe lang je latjes moeten zijn. 

Als alles uitgemeten en op maat gezaagd is kan je de vlakken gaan verven. Als je de tape weg haalt krijg je mooie strakke vlakken. De witte lijntjes die de tape achterlaten zijn je markering voor de latjes. Met lijm breng je de latjes aan op de muur en als het goed gedroogd is kan je al je pronkstukken plaatsen. De vuren latten zijn heel licht, maar wel oersterk. Dus wees niet bang dat al je pronk stukken van de muur afvallen!

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.