Tuin

Keramische tuintegels

De keramische tegel wordt steeds populairder! Da’s helemaal niet zo gek. Ze zijn namelijk groot, glad, krasbestendig, licht van gewicht, gemakkelijk schoon te maken en kleurvast. Doordat ze nog geen twee centimeter dik zijn, kun je ze zelf heel makkelijk leggen. Lodewijk laat zien hoe!

Keramische tegels zijn er in verschillende kleuren en maten. Met een beetje creativiteit kun je bijvoorbeeld een ruimtelijk effect creëren in je tuin, door met kleur en afmeting te experimenteren.

In de vistuin van Silke en Asia gebruiken we een tegelgrootte van 60 bij 60 centimeter. De tegels legt Lodewijk in een bed van drainagemortel, zodat de tegels goed blijven liggen, maar het water wel weg kan. Even insmeren met tegellijm en je hebt jaren plezier van een prachtig aangelegd terras. Hier gebruiken we één kleur, maar je kunt ook combinaties van kleuren toepassen, voor bijvoorbeeld een schaakbordeffect. Sluit de tegels altijd in met opsluitbanden, zodat de tegel niet kan ‘weglopen’ in de border ernaast.

Je kunt met deze keramische tegels dus alle kanten op en ze zijn door hun afmeting heel makkelijk zelf te leggen. Let hierbij wel op je afwatering; je wilt na een Hollandse regenbui in je tuin natuurlijk geen vijver terugvinden. De tegels één centimeter per vierkante meter laten aflopen, voorkomt grote plassen op je bestrating. 

Heb je nu geen of weinig tijd tijdens de winkeluren, dan kun je ook gewoon vanuit je luie stoel de kleur en het formaat van de tegels kiezen en ze veilig bij je thuis laten bezorgen. Zo ben je op je vrije zaterdag niet ook nog eens tijd kwijt aan het zoeken en uitzoeken van tegels en kun je gewoon meteen beginnen! Bestel wel altijd tien procent meer omdat je natuurlijk altijd snijverlies hebt. En voor het op maat snijden kun je bijvoorbeeld een watergekoelde tegelzaagmachine huren.

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.