Kozijnen in de lak

Miranda neemt deze week het houtwerk van Ons Eigen Huis in Zoelen onder handen. Ze geeft de kozijnen een nieuwe verflaag, in een kleur die past bij het karakter van onze boerderij. Ze vertelt welke verf ze daarvoor gebruikt, want sta je eenmaal in de bouwmarkt, is er een grote kans dat je door de grote verscheidenheid aan lakken het juiste blik niet meer kunt vinden.

Mooi kaal geschuurd, vet- en algenvrij en afgeplakt. De kozijnen zijn er klaar voor afgelakt te worden! Dit zorgt ervoor dat het hout volledig beschermd wordt tegen weer en wind. Geen overbodige luxe in ons koude kikkerlandje!

Praxis heeft een eigen assortiment buitenbeitsen. Dat assortiment vind je in de winkel onder de noemer Sencys. Beits en lak zijn twee verschillende verfsoorten. De twee belangrijkste soorten zijn transparante buitenbeits en dekkende buitenlak. Hieronder vind je meer informatie over deze twee soorten.

Buitenbeits Long Life

Buitenbeits Long Life is transparant en ideaal voor al het houtwerk aan huis, zoals deuren, kozijnen, gevel en dakrandpanelen. De beits is zeer waterafstotend en extreem bestand tegen weersinvloeden door zijn dikke filmlaag. De beits heeft een pareleffect en biedt dankzij de hoge kwaliteit UV-blokkers tot zeven jaar UV-bescherming. 

Buitenlak Long Life

Buitenlak is de dekkende variant van de buitenbeits. Het grote verschil met de buitenbeits is dat deze buitenlak een nog langere levensduur heeft. 12 jaar! Hij is verkrijgbaar in zijde- en hoogglans, waterafstotend, stoot-, slag- en kleurvast en bestand tegen vergeling. Deze buitenlak droogt snel omdat hij watergedragen is, dus je moet snel werken. Als je systematisch werkt, van binnen naar buiten en van boven naar beneden, dan kan er niks gebeuren!

Kwasten

Als je eenmaal je keuze tussen beits of lak hebt gemaakt, is het zaak een goede kwast te kiezen, voor het beste resultaat. Buitenlak breng je aan met een kwast of roller op basis van acryl. Voor het aanbrengen van beits zijn speciale beitskwasten verkrijgbaar. Dan is er nog keuze uit een ronde of platte kwast. Platte kwasten gebruik je voor grote oppervlaktes. Met een ronde kwast kun je de verf beter verdelen. Met een kleine kwast kun je preciezer werken, zoals bij bijvoorbeeld kozijnen.

Ecolabel

Alle lakken en beitsen van Praxis zijn voorzien van een Ecolabel. De door Miranda gebruikte beits en lak zijn watergedragen en daardoor beter voor het milieu. Er zitten minder oplosmiddelen in en de productie van deze verf is minder belastend voor het milieu.

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.