Schuren met een glimlach

Het huis nadert zijn voltooiing. Om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten, steekt ze samen met Thomas nog even de handen uit de mouwen. Miranda gaat schuren! Voordat ze daarmee aan de slag gaat, haalt ze eerst nog loszittende delen verf weg met een verfbrander en krabber.

Voordat Miranda echt van start kan gaan met het schilderen van de kozijnen, wacht er eerst nog een – volgens veel mensen – vervelend klusje. Schuren! Wie kent het niet… Urenlang met een schlemielig stukje schuurpapier in de weer en na een paar bewegingen is het zo goed als ‘op’. Schuren moet toch echt gebeuren, want de verf moet hechten anders bladdert het af. Maar met de schuurvellen die Miranda in handen heeft gekregen, wordt een vervelend werkje ineens een heel stuk minder zwaar.

Flexibele schuurvellen

Schuurpapier is schuurpapier zou je zeggen. Ha, dat dacht je! Miranda gebruikt Sandblaster schuurvellen van 3M. Dat zijn ultraflexibele schuurvellen. Draaien, buigen, vouwen… Er is geen hoekje waar je niet bij kunt komen, alles is mogelijk! De vellen scheuren niet en ze verliezen na een tijdje schuren hun kracht niet, zodat je onverstoorbaar door kunt gaan. Het gaat zelfs 15 keer langer mee dan ‘gewoon’ schuurpapier! Dat komt door een aluminium oxide mineraal dat in de schuurkorrel verwerkt is. Dat slijt gelijkmatig. Ideaal voor stoelpoten, kozijnen, gefreesde delen en bijvoorbeeld radiatoren.

Wanneer welke korrel?

De korrelgrootte van je schuurpapier bepaalt voor welk doel je het schuurpapier gaat gebruiken. Wil je een kozijn, stoel of tafel helemaal blank schuren? Gebruik dan schuurvellen met korrelgrootte (100 of lager). Voor voorwerk, zoals het afschuren van een bestaande laklaag, is een middelgrove korrel (100 tot 200) perfect. Een fijne korrel gebruik je voor het fijne schuurwerk, tussen twee verfbeurten door bijvoorbeeld (200 en hoger). 

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.