Huis

Kiertjes dichten

Voor de studio in Apeldoorn maakt Thomas een radiatorombouw. Zo kan Maarten lekker op een vensterbank boven de verwarming zitten. Als alles in elkaar is gezet, is Thomas nog niet klaar: de kieren moeten nog dicht!

De vensterbank sluit namelijk nog niet perfect aan op de muur. Hoe strak je de balkjes ook tegen de muur monteert, een huis loopt nou eenmaal niet altijd helemaal recht. Gelukkig is daar een oplossing voor. Met schilderskit kan je naadjes gemakkelijk dichten. Thomas gebruikt de elastische schilderskit Super Acryl van Bison, waar na gebruik bijna direct een laagje verf overheen kan. 

Eén voor één
De acrylaatkit gebruik je in een paar makkelijke stappen. Het is belangrijk dat de ondergrond waar je op gaat werken helemaal droog, stof- en vetvrij is. Als je bijvoorbeeld grondverf hebt gebruikt, moet die goed droog zijn. Als je van een strakke kitnaad verzekerd wilt zijn, plak dan vóór het aanbrengen van de kit wat schilderstape op de ondergrond. Daarna is het tijd voor het afkitten. Daarvoor gebruik je een kitpistool, waar je de koker met de spuitmond in doet. Met één koker kan je zo’n 15 meter kitten, maar dat gebruik je natuurlijk niet altijd allemaal. Als je wat overhoudt, zorg dan dat je de verpakking goed afsluit. 

Even wachten
Zo, de kit zit in de naden. Het meeste werk is gedaan. Binnen maximaal 10 minuten strijk je de kit glad met je vinger of een kitstrijker (of, als die door Bison is meegeleverd, “de multitool”). Handig is dat je na 15 minuten alweer over deze kit heen kan schilderen. Of dat nou een nieuwe grondlaag is of juist de hoofdlaag. 

Check hier hoe Thomas de radiatorombouw maakte!

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.