Huis

Bij Geer in Aalsmeer

Als wij zeggen: ticket to the tropics, wat zeg jij dan? Juist, Gerard Joling! Wie kent 'm niet? We zien de zanger regelmatig op de televisie in onze eigen woonkamer, maar hoe woont hij eigenlijk zelf? Evelyn en Tom zoeken hem op in Aalsmeer. En natuurlijk hebben ze een klusje voor hem bedacht!

Gerard woont op een prachtige met water omgeven plek. Hij woont al 20 jaar in Aalsmeer, maar pas sinds een jaar in dit huis. Tussen dit en het vorige huis zit maar 500 meter. 

Schiettent

De hele inrichting heeft Gerard zelf verzorgd. Zijn stijl noemt hij 'net een schiettent, je hebt altijd raak'. In de keuken hangt een muur vol met foto's van Gerard samen met andere mensen: sterren uit binnen- en buitenland. 

Eregalerij

En niet alleen in de keuken hangt van alles aan de muur. Van zijn hal heeft Gerard een enorme eregalerij gemaakt, met allerlei platen van het begin van zijn carrière tot nu. 'Het meest trots ben ik op mijn allereerste plaat, Love is in your eyes,' vertelt Gerard.

Vergane glorie

Maar Tom en Evelyn komen natuurlijk niet alleen maar voor een rondje binnenkijken. Gerards tuin is namelijk nogal vergane glorie: de planten zijn dood en het is best een rommeltje. De zanger zou het leuk vinden als de boel er wat gezelliger uitziet. Daar gaat Tom hem bij helpen, maar Gerard moet zelf ook aan de slag. 

Kittige tafel

Het opknappen van de tuin begint met Gerards tuintafel: die kan wel een nieuw likje verf gebruiken. Tom heeft een origineel plan bedacht dat helemaal bij Gerard past: eerst verven ze de tafel zilver. Als dat droog is, plakken ze er stickers op, waardoor het lijkt op de vacht van een panter. Daarna gaat er nog een laagje zwart overheen, en worden de stickers eraf gehaald. Wat je dan overhoudt, is een echte blingblingtafel met panterprint!  

Winterbloeiers

Om de tuin er ook in de winter gezellig uit te laten zien, heeft Tom verschillende winterbloeiers meegenomen. Heide, skimmia, winterviolen en helleborus - een bonte verzameling aan planten zorgt voor groen én kleur. Tom en Gerard zetten de planten in allerlei soorten potten bij elkaar. 

Goed ingepakt

In Gerards tuin staat ook een aantal palmen, en Tom zorgt ervoor dat die goed beschermd worden tegen de winterse kou. Hij wikkelt de pot in met noppenfolie en jute, en de stam alleen met jute. Als het echt koud wordt moet je eigenlijk ook de bladeren met dit materiaal inpakken. Extra tip: hang kerstverlichting om het jute. Als je dat op koude dagen laat branden blijft de tropische plant op temperatuur.

Klaar voor de kou

Zo, na al dat harde werken ziet Gerards tuin er een stuk gezelliger uit dan eerst! Bovendien zal het groen in de tuin de winter prima overleven. Zo ziet het er uit: 

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.