Huis

Meubels in de hobbyruimte

In Eindhoven is het Thomas gelukt om sfeer te brengen in de enorme hobbyschuur. Dat heeft 'ie voor elkaar gekregen met een roomdivider, een wandkast en verlichting. Maar hij is nog niet klaar: deze gigantische ruimte is niets zonder een paar stoere meubels.

... dus wordt Thomas een handje geholpen door Maarten, die een bus vol meubels van Trendhopper meebrengt. Omdat dit een grote ruimte is, is het het mooist om wat grote, stoere meubels te gebruiken en niet teveel kleine items. 

Print op de vloer

Op de vloer leggen de mannen twee kleden met barokprint. Eén groot karpet was misschien een logischere keuze geweest, maar die grote kleden zijn alleen verkrijgbaar in effen kleuren. En dat wordt voor zo'n grote ruimte een groot, saai vlak. Daarom is er nu bewust gekozen voor twee karpetten met een dessin. Dit breekt het grote vlak en ziet er wat spannender uit. Ook is het handig dat deze kleden glad zijn en niet hoogpolig, wat makkelijker schoonmaken is.

Chillen op stoere banken

Omdat de drie zoons van Marion en Henry regelmatig met hun vrienden in deze ruimte zitten te chillen, moeten er natuurlijk een paar stoere, lekker zittende banken komen. Daarom sjouwen Thomas en Maarten twee maal de Rodeo-bank naar binnen: één 2,5-zits en één 3-zits. De banken zijn stoer, maar niet te kolossaal, omdat ze op hoge pootjes staan. Thomas en Maarten plaatsen ook een hocker, uit dezelfde serie. Deze is ideaal om bij de bank aan te schuiven, maar er kunnen ook twee mensen op zitten. Meer plek voor vrienden dus! Oh, trouwens: wist je dat wij deze week een Rodeo-bank weggeven?! Vul hier je gegevens in en maak kans!

Handig voor bij de bank

Om de rechte lijnen in de ruimte te doorbreken heeft Maarten bedacht om niet één grote rechte salontafel neer te zetten, maar meerdere ronde tafeltjes. Zo zetten ze bijvoorbeeld de Suze salontafel neer. Kleine tafeltjes als deze zijn makkelijk bij te schuiven als je bijvoorbeeld lekker op de bank wil eten of tijdens het film kijken wat wil snaaien. 

Aan tafel 

Aan de grote tafel in het andere deel van de familieruimte staan acht Detention-stoelen. Door de ranke lijnen ogen deze stoelen niet zo zwaar. En dat is wel zo fijn als je met z'n allen aan zo'n grote tafel wil zitten. Lompe stoelen maken de boel dan veel meer 'volgebouwd'. Dit plekje is nu ideaal voor de hobbyclub van Marion! 

Meer zien van het eindresultaat van de hobbyruimte? Dat kan hier! 

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.