Tuin

Tegels in de yogatuin

In de yogatuin legt Tom twee verschillende soorten tegels. Het zijn best bijzondere tegels: de ene soort lijkt net echt hout, en de andere lijkt op een tapijtje.

Beide soorten tegels zijn van het merk GeoCeramica® van MBI. Ze zijn keramisch en er zit al een betonnen onderkant aan. Daardoor hoef je ze niet eerst in de stabilisatie te leggen en kunnen ze meteen op het zand. Scheelt weer werk! En omdat de afstandshouders zijn meegegoten, krijg je overal dezelfde voegnaad. 

Tegeltapijt

De tegels met het tapijtmotief legt Tom op de plek waar straks de yogaruimte komt. Dit 'tapijtje' voelt zelfs een beetje bobbelig aan, waardoor het net lijkt alsof er een echt vloerkleed is uitgerold. 

Warme sfeer

De tegels met de hout-uitstraling zijn bijna niet te onderscheiden van écht hout. Ze geven de tuin een warme en natuurlijke sfeer, wat natuurlijk perfect past in de Oosterse yogatuin. 

Weinig onderhoud

Deze tegels zijn best zwaar, dus regel een extra paar handen als je ze gaat leggen. En gebruik hierbij een vacuüm tegellegger. De tegels zijn 60 bij 60 cm, maar ze zijn er ook in 60 bij 30. Ze zijn geschikt voor iedere bodemsoort. Nog wat pluspuntjes: door de harde toplaag kan er zich geen vuil en alg in de tegel nestelen. Dat maakt dat 'ie makkelijk schoon te maken is. Veel tijd aan onderhoud ben je dus niet kwijt. 

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.