Huis

10-Persoons-woonkamer (deel 2)

Geen twee, geen vijf, maar TIEN personen wonen in dit huis in Zenderen. Lekker druk, dus. Zo druk, dat vader Laurens en moeder Ellen maar niet weten hoe iedereen tegelijk in één ruimte moet passen. Thomas komt met oplossingen! Dit is deel 2 van de metamorfose.

Vorige week maakte Thomas een begin aan deze woonkamer. Nadat de hele kamer was leeggehaald, legde Thomas een nieuwe, naadloze vloer. Hij scheidde de ruimte in een eet- en woongedeelte met een opbergkast, en hij maakte een stoere deur. Ook zijn de muren gestuct en zijn aan de voor- en achterkant van de woonkamer radiatorombouwen gemaakt die ook dienen als extra zitplek. 

En door...

Nu is het tijd om de laatste hand te leggen aan de kamer. Thomas maakt eerst een koof, voor boven de eethoek. Dit is een soort langwerpige 'doos' van hout waarmee hij de verbindingen naar de spotjes mooi wegwerkt. Hier lees je hoe je zo'n koof maakt.

Stoere muur

Maar de eethoek is met zo'n koof nog niet af. Voordat de meubels erin kunnen, geeft Thomas de muur een stoere uitstraling met een grijze decorpasta. Zo creëert hij een betonlook, wat mooi zal passen bij de lichte meubels in de kamer.

Trolley als tafeltje

Vervolgens gaat Thomas verder met een leuk zelfmaakklusje. Hij maakt met underlaymenthout een tafeltje, dat je ook kan gebruiken als 'rijdend dienblad'. Zo'n trolley heeft dus een handige functie maar ziet er ook nog eens leuk uit. En wij hebben de werkbeschrijving voor je.

De meubels erin

Voor de meubels vliegen we Maarten van Trendhopper in. Samen sjouwen de mannen een hoop meubels naar binnen; meubels die perfect passen in een ruimte voor een groot gezin. Een supergrote bank bijvoorbeeld. En een lange eettafel met genoeg stoelen. Er is gekozen voor rustige, natuurlijke kleuren. Hier lees je welke meubels er precies zijn gebruikt. 

Het eindresultaat...

Het plan was: een gezellige woonkamer waar de 10-koppige familie met z'n allen in past. En dat is gelukt! Hieronder zie je hoe het is geworden.

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.