Huis

Meubels in de 10-persoons-woonkamer

In Zenderen geeft Thomas een woonkamer een grote metamorfose. Er moeten maar liefst 10 mensen in passen! Daarom plaatst Thomas een enorme bank, een lekker lange tafel en natuurlijk nog een extra stoel om in te chillen.

De meubels in deze woonkamer komen allemaal van Trendhopper.  Samen met Trendhopper-Maarten richt Thomas de kamer in. Naast die bank, de tafel en de fauteuil komen er ook nog moderne eetkamerstoelen, twee sfeervolle kasten en een tapijt. Hieronder zie je wat we precies gebruikt hebben. 

Grote hoekbank

Omdat de familie groot is, moet er genoeg zitruimte zijn. Dat wordt onder andere gecreëerd door deze relaxte hoekbank: de Albia. Het is een modulaire bank. Dat wil eigenlijk zeggen dat 'ie uit verschillende 'blokken' bestaat waar je zelf je favoriete opstelling mee kunt maken. Hij is er niet alleen in het grijs, maar ook in 99 andere stoffen en kleuren. In Zenderen kiezen Thomas en Maarten ervoor om de bank speels te houden door een hocker als tussenelement te gebruiken. Maar die kan ook gewoon los in de ruimte staan.

Luie stoel

Extra zitruimte kan hier natuurlijk nooit kwaad. Maarten en Thomas kiezen daarom voor de Rodeo-fauteuil. Een stoer ding dat hoog op z'n pootjes staat waardoor hij toch niet zo zwaar oogt. Uitgevoerd in cognac-kleurig leer geeft de stoel een mooi contrast met de rustige Albia-bank. En hij past perfect bij de schuifdeur! De Rodeo-fauteuil is ook als bank te bestellen; je zag 'm eerder ook al in de hobbyschuur.

100% wol

En dan dat lekker zachte kleed! Het Mango-karpet is van 100% wol, en dat geeft een natuurlijk tintje aan je interieur. Je kan het karpet in veel kleuren krijgen en hij kan op iedere gewenste afmeting worden gemaakt.

Luxe gevoel 

Het dressoir, waar de televisie op staat, matcht met de hogere kast in de hoek van de kamer. Ze zijn allebei van de Jena-serie. De kasten zijn gemaakt van donkerbruin Acacia-hout, en het ontwerp is gebaseerd op meubels uit de jaren ‘50 en ’60. Ze hebben ranke hoge pootjes. Het visgraatmotief in combinatie met de donkere kleur geeft deze kasten een luxe uitstraling.

Aan tafel!

De eethoek is bijna een kamer op zich. Er kunnen superveel mensen aan de lange tafel zitten, dus dat zorgt vast voor veel gezellige etentjes. De massief eiken Bastia-tafel is standaard tot 220 cm verkrijgbaar, maar indien gewenst kan hij ook een stuk langer. In deze ruimte was maximaal ruimte voor 280 cm, dus zo lang is 'ie ook gemaakt. Thomas en Maarten kiezen voor de kleur Havana: een lichte kleur die past bij de vloer. De robuuste noesten matchen daarentegen weer goed bij de schuifdeur die Thomas gemaakt heeft. 

Het geinige aan de Spijn-eetkamerstoelen is dat ze binnen én buiten gebruikt kunnen worden. Da's hartstikke hip. De zwarte kleur en stalen frame passen perfect bij de ophanging van de schuifdeur en het frame van de tafel. De stoel is compact, dus er passen er makkelijk 10 om de tafel heen. 

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.