Huis

Geef je muur een beton-uitstraling

Wil je je muur een kleurtje geven, maar heb je zin in iets anders dan wit? Ga dan eens voor een decorpasta met betonkleur! Zo'n pasta combineert goed met iedere woonstijl.

Deze MuurDécor-pasta van Alabastine is er in drie kleuren: modern, authentiek en industrieel beton. Thomas heeft gekozen voor modern beton, de lichtste variant. Thomas kleurt er een muur mee in de 10-Persoons-woonkamer. Naast dat de pasta er stoer uitziet, werkt het ook nog eens oneffenheden en beschadigingen weg.  

Voordat je begint

Voordat je de pasta aanbrengt, is het belangrijk dat je eerst alle loszittende onderdelen van de muur verwijdert. Ook moet je de muur ontvetten. Vul eventuele (grote) oneffenheden op met een allesvuller en plak af wat je niet gaat verven. 

Speciaal gereedschap

Je brengt de pasta aan met een speciale roller, die helemaal glad is. Dat zorgt ervoor dat het product goed hecht. Breng de pasta eerst verticaal aan, en verdeel het dan verder door horizontaal met je roller te bewegen. Tot slot maak je weer verticale banen. Als alles erop zit, werk je het af met een strijker. Daardoor wordt de pasta egaal. Strijk eerst het onderste deel van de muur, een meter ongeveer, in verticale banen. Daarna doe je de rest, van boven naar beneden. 

 

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.