Plant crush: deze plant heeft bladeren met witte stipjes

Planten met bijzondere bladeren, wij zijn er dol op. Wil je graag een excentriek exemplaar toevoegen aan jouw collectie? Dan hebben wij hét perfecte exemplaar voor je: de Begonia Maculata heeft namelijk - jawel - witte stipjes. We love it!

Patterned plants

Hoe kun je nou niet opslag verliefd worden op deze gestipte schoonheid? De Begonia Maculata is dankzij de bladeren met stipjes een vrolijke toevoeging aan je interieur.

Ben jij ook fan van deze zogenaamde patterned plants? Dan vind je de Calathea vast ook prachtig. 

Zo verzorg je de stipjesplant

Goed nieuws: deze stipjesplant is gelukkig gemakkelijk te verzorgen. Zet 'm op een lichte plek in huis (geen direct zonlicht) en geef 'm ongeveer één keer per week water. Wat extra plantenvoeding kan zo nu en dan ook geen kwaad. En als je lief voor deze plant bent, kunnen er zelfs witte bloemetjes gaan bloeien. Hoe leuk is dat?

begonia maculata

Stekken maar

Wist je dat je de Begonia Maculata ook kunt stekken? Knip een stengel met meerdere bladeren af en zet deze in het water. Het enige wat je nu hoeft te doen, is te wachten. Wanneer er genoeg wortels groeien, kun je jouw gestipte baby in een potje met aarde zetten. Leuk om cadeau te doen bijvoorbeeld!

Tekst en fotografie:
Lotte Wullems

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.