Bloemen en planten

Bomen in de stoere tuin

In de stoere tuin in Hillegom is natuurlijk ook groen met karakter nodig. Tom zoekt daarom bij de boomkweker wat stoere, goedgevulde bomen uit.

Voor de allerbeste tips gaat Tom langs bij de grootste boomkwekerij van Europa: boomkwekerij Ebben. Daar krijgt hij advies van kweker Dirk. 

Sierkers

Ten eerste raadt Dirk de sierkers aan, ook wel de Prunus yedoensis. Dit is een meerstammige boom die vanonder breed uitloopt. Dat geeft de boom karakter. In de lente heeft de sierkers bloemetjes en in de herfst mooie herfstkleuren. Zo heb je het hele jaar door wat te zien. Doordat de boom meerdere stammen heeft, kijk je er zo doorheen en zie je de omgeving er 'doorheen'. Hij is bovendien ideaal voor een kleine tuin. Nadat je de boom in de tuin zet wordt 'ie namelijk niet groter, en de takken hangen als een parasol naar beneden. Daardoor heb je een klein schaduwoppervlak. 

Krentenboom

De Amelanchier lamackii, ook wel de krentenboom, is ook zo'n meerstammig boompje. In de herfst krijgt 'ie een donkerrode kleur. Hij kan maximaal 12 meter hoog worden en kan zowel in de zon als in halfschaduw staan. En je hoeft er niet per se een tuin voor te hebben: de krent doet het ook goed in een pot op je balkon. 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.