Heb jij al een boom in je woonkamer?

Het klinkt misschien een beetje gek om een boom in je woonkamer te zetten, maar als de ruimte het toelaat (lees: als je woonkamer groot genoeg is), dan kan het ontzettend gaaf staan. Voor wat voor boom zou jij kiezen?

Tropische sferen in huis met een palmboom

Ben je niet zo van de wisselende seizoenen en zou je het liefst gewoon het hele jaar door een zomers gevoel in huis willen hebben? Kies dan voor een palmboom in je interieur, zoals hierboven. Staat geweldig gaaf toch?!

Groot, groter, grootst

Wil je het écht goed aanpakken, kies dan voor een flinke boom die ook echt bijna tot het plafond komt. In het onderstaande geval kun je dan ook écht wel van een eyecatcher spreken. Zorg er alleen wel voor dat je kamer ruim en vooral hoog genoeg is voor een boom zoals hieronder, anders komt de boom niet goed tot z’n recht en zal je woonkamer nog kleiner ogen. 

Ook niet onbelangrijk: kies voor een boom die ook echt binnen kan overleven en het gewenste aantal lichturen krijgt. Twijfel je welke boom het best in jouw huis zal overleven? Vraag dan altijd even advies in het tuincentrum.

Vijgenboom

Vijgen vinden we niet alleen heerlijk om te eten, de bomen waar ze aan groeien vinden we ook nog eens zó mooi dat we ze heel graag in de woonkamer zien staan. Weer eens wat anders dan de Monstera!

vijgenboom

Is dat je allemaal toch iets te groot?

Ga dan voor een klein boompje, zoals een citrusboom. Ook daarmee haal je de zomerse sferen het hele jaar door in huis!

citrusboom

Fotocredits
Headerfoto: Lotte Wullems
Foto 1: Mikkel Adsbøl
Foto 2: Andrea Porritt
Foto 3: Buitenleven gevoel

Tekst
Marjolein Sintenie

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.