Gesponsord

Botanische slaapkamer: ontwerp

In Leiden gaan we aan de slag bij Lizzy en Roy. Zij hebben een nogal lastig in te delen slaapkamer. Wij maken samen met KARWEI de ruimte helemaal van nu!

Lizzy en Roy wonen in een prachtig huis in Leiden dat verder helemaal af is, maar het stel weet niet goed wat ze met de slaapkamer aan moeten. De ruimte is lastig in te delen door de vorm en door de kachelbuis die vanuit de woonkamer naar boven loopt. Ook de trap kon wel een opknapbeurt gebruiken. Ze zijn gek op de scandinavische en botanische stijl en zien dit graag terug in hun slaapkamer. 

Voor dit ontwerp zijn we uitgegaan van de Green House stijl van KARWEI. Deze stijl zorgt voor een lichte en relaxte sfeer. In de ruimte komen veel natuurlijke materialen terug en staat natuurlijk vol met groen. De botanische sfeer wordt versterkt door het kleur gebruik. Voor de natuurlijke materialen kun je denken aan hout en riet. Met name lichtkleurige houtsoorten passen goed bij de lichte en relaxte sfeer van de ruimte. Bij deze stijl zie je meerdere groentinten terug. Wil je zelf aan de slag met het schilderen van jouw slaapkamer? Bekijk de klusvideo van KARWEI en lees de tips van Thomas voor het schilderen.

Voor de slaapkamer, de gang en de trap wordt dezelfde vloer gelegd. Dat zijn stroken vinyl met betonlook effect. Voor de trapleuning is ook gekozen voor een lichtkleurig houtsoort, zodat zelfde sfeer uit de kamer overloopt naar de gang en de trap. Thuis aan de slag? Bekijk hoe je zelf de trap kunt renoveren.

Het probleem met het indelen van de kamer lossen we op door een grote kast te maken, die doorloopt over twee muren. De kast heeft verschillende hoogtes en loopt af, waardoor deze één geheel wordt met de ruimte. De houten roomdivider zorgt toch voor een afscheiding van de ruimte voor de kast. De echte blikvanger van de ruimte is natuurlijk het prachtige hemelbed. 

Benieuwd hoe het eindresultaat is geworden? Bekijk dan de uitzending op zaterdag 21 april om 18.05 op RTL4!

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR 
KARWEI
Citroën Nederland
Fetim B.V.

MET DANK AAN 
Bison
Bosch

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.