Tuin make-overs

Bourgondische tuin (deel 1)

Ze houden van Canada, van licht en open en warm. En gezellig. Zo'n sfeer hebben Roderick en Barbara in het interieur van hun droomhuis al weten te realiseren. En nu willen ze ook van hun tuin graag een gezellige, bourgondische plek maken. Mét een snufje Canada.

Het is geen kleine tuin, die van Roderick, Barbara en hun dochtertjes Robyn en Jessie. Er is lekker veel ruimte, maar hoe ze hier iets van kunnen maken weten ze niet. ''Het jeukt al een hele tijd,'' vertelt Barbara. ''Elk jaar denken we weer; hadden we maar een tuin waar we lekker konden zitten.'' 

Het plan 

Goed, deze mensen zijn dus levensgenieters. Ze houden van lekker borrelen en gezelligheid. Dat vraagt om een bourgondische tuin. En omdat ze ook dol zijn op Canada, zullen hier genoeg elementen van terug te zien. Tom gaat een tuin voor ze maken met meerdere zitplekken, een heerlijk gazon, een overkapping en genoeg speelplekken voor de kinderen. 

Groen bijwerken

Nadat Tom de tuin heeft leeggehaald kan hij beginnen met het bijwerken van het bestaande groen. Zo staan er wat hederahagen en een buxus. Met snoeischaren en een elektrische heggenschaar geeft Tom ze weer een frisse knipbeurt. 

Zithoek nr 1

Tijd om de eerste zitplek te fixen. Vlakbij het huis maakt Tom een terrasje. Hij legt er warme, bruine tegels neer en zorgt meteen voor een handig afwateringssysteem. Want op een overstroming van het terras zit natuurlijk niemand te wachten. 

De hoogte in 

Hoe geef je een tuin nou eigenlijk een Canadees tintje? Nou, door het groen bijvoorbeeld. Tom zet een paar flinke bomen neer die je het gevoel geven dat je middenin de Canadese natuur staat. Op meerdere plekken in de tuin plaatst hij naaldbomen. Ook zet Tom in het midden de vleugelnoot neer. Die is nu nog vrij kaal, maar hij zal veel bladeren krijgen en veel grote takken. De perfecte boom voor de meiden om straks in te klimmen! 

Houten overkapping

Tijd voor zitplek nummer 2. Tom gaat een overkapping maken die het idee geeft van een houten cabin. Zo'n typisch Canadees houten huisje dus. Het zal geen volledig huisje worden, alleen een overkapping, maar het geeft dus wel dat idee. 6 grote kastanjepalen zorgen voor de basis. Daar komt dan nog een dak bovenop, een lange tafel onder én er komt nog een buitenkeuken. Met dit en nog veel meer gaat Tom volgende week verder. 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.