Tuin make-overs

Bourgondische tuin (deel 2)

Ze houden van Canada, van open en warm. En van gezellig. Zo'n sfeer hebben Roderick en Barbara in het interieur van hun droomhuis al weten te realiseren. En nu willen ze ook van hun tuin graag een gezellige, bourgondische plek maken. Mét een snufje Canada. Hier deel 2, met het eindresultaat!

Vorige week zag je hoe Tom wat structuur aanbracht in deze mooie, ruime tuin. Daarmee legde hij vast de basis voor de nieuwe indeling. Hij legde een terras aan met warme tegels, zette typische Canadese bomen neer en gaf de bestaande beplanting een frisse snoeibeurt. Ook begon 'ie aan een kastanjehouten pergola. Nog even een plaatje van hoe alles begon: 

Klauterboom 

Van steenschotten heeft Tom inmiddels een plateautje gemaakt. In het midden daarvan heeft hij een boompje geplant. Die is nu nog best wel kaal, maar na verloop van tijd groeit dit uit tot een grote boom met veel vertakkingen. Daar kunnen de dochtertjes van Roderick en Barbara dan heerlijk in klimmen. 

Waterdicht dak

De overkapping van kastanjehouten palen is inmiddels helemaal af. Tom staat alleen nog een klusje te wachten: het dak moet nog waterdicht. Hij legt daarom bitumen op het dak: een soort asfalt-achtige rollen. Die houden al het water tegen. Hier lees je hoe je zo'n bitumendak eigenlijk legt. 

Kleurexplosie

Tom heeft op meerdere plekken in de tuin wijnvaten in allerlei maten neergezet. Naast het terras staan de meeste vaten. Tom plant er verschillende kleurige bloemen in, zoals violen, margrieten en de rhododendron. Het geheel zorgt voor een Frans sfeertje. Wil je een lijstje zien van alle planten die we gebruikt hebben? Kijk dan hier.

Verzameling aan de muur

Omdat Roderick oude Canadese kentekenplaten verzamelt, heeft Tom bedacht dat hij deze wel aan de overkapping vast kan schroeven. Zo krijgt deze cabin-achtige pergola een persoonlijk tintje. Achter de cabin is nog een stukje tuin over waar de meiden kunnen spelen. Tom heeft de grond hier bestrooid met houtsnippers.

Knallende buitenkeuken 

Ja, je maakt een bourgondische tuin of je maakt geen bourgondische tuin. Een buitenkeuken met barbecue mag hier natuurlijk niet ontbreken! Tom stapelt een aantal blauwgeverfde pallets op elkaar. 

Het eindresultaat...

Van sfeerloze plek naar klein-Canada in Naarden... zo ziet de tuin van Barbara en Roderick er nu uit: 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.