Make-overs

Bouw een partygarage: eindresultaat!

Het is de droom van menig mens, en deze droom wordt waargemaakt voor Patrick, Simone en dochters Puck en Jolie. Hun eigen partygarage voor feesten en partijen is in aanbouw. Dit wil je toch?!

In dit artikel laten we zien hoe Thomas de laatste hand legt aan de partygarage in Den Haag. We nemen je mee in het proces én natuurlijk zie je het eindresultaat. Nog even zien hoe Thomas begon aan dit project? Kan hier.

Klik trouwens HIER voor het moodboard dat we hebben gemaakt rondom de partygarage! 

Hoe het was

Hier nog even een foto van hoe het er van tevoren uit zag. Een rommelige garage die vooral diende als opslagplaats. Jammer, want uit deze ruimte was veel meer te halen! 

Industriële wand

Vorige week bouwde Thomas al een scheidingswandje en een stoere wand van underlayment-hout. Deze week bouwt hij nóg een wand: namelijk een superstoere pui. Deze glazen wand kan je helemaal openschuiven, zodat je er één grote ruimte van kan maken. Het wordt een soort harmonica die je dus in elkaar kan schuiven. Voor het heen en weer 'rollen' heeft Thomas rails bevestigd. Daar komen dan wieltjes in en daaraan vast zitten weer scharnieren, zodat je de deuren in elkaar kan schuiven. De pui lijkt van metaal, maar is eigenlijk van hout gemaakt. Hout is een lichter materiaal, en is makkelijker te bevestigen. Ook scheelt het in de kosten en is het makkelijker te bewerken. Door het hout in zijdeglans zwart te verven, lijkt het net metaal. 

Thomas bevestigt de deuren aan de rails en vloer vóórdat het glas erin zit. Zonder het glas zijn ze namelijk nog een stuk lichter. 

Om ervoor te zorgen dat de ruiten niet gaan trillen, plaatst Thomas glasband op het frame. Vervolgens kan het glas geplaatst worden. We hebben gekozen voor glas dat bestaat uit een laag glas, een laag folie en dan weer een laag glas. Dit zorgt ervoor dat mócht er iemand tijdens het feesten tegen het glas aan beuken, diegene niet in de scherven valt. Scheelt weer! 

Om het hout nóg meer te laten lijken op metaal, plakt Thomas met montagekit zwarte latjes op de ruiten - alsof het kozijnen zijn. Dat gaat sneller dan als hij meerdere kleine ruiten zou moeten plaatsen. 

Groene wand

Aan de muur komt een grote plantenwand. Die bestaat uit allemaal kleine vierkantjes met (nep)planten, die je aan elkaar vastmaakt en dan aan de muur ophangt.

Vóór het wandje komen een aantal houten bioscoopstoeltjes te staan, die Thomas ergens op de kop heeft getikt. Ze zijn wel oud, dus Thomas werkt lelijke plekjes nog even weg met kneedbaar hout. Dat is eigenlijk een vulmiddel in de kleur van hout; superhandig.

Thuisbioscoop

Als laatste klusje maakt Thomas een omlijsting voor de wand waar straks een beamer op wordt gericht. De omlijsting wordt van underlayment-hout en er komen zelfs gordijntjes aan de zijkant. Net een echte bioscoop, dus. 

Blikvanger

Dan hoeven er alleen nog wat meubels in. We hebben gekozen voor twee relaxte ligbedden, een grote stoere tafel met genoeg stoelen en een bijzondere lamp. Én een tof vloerkleed als blikvanger. 

Het eindresultaat...

En dit is dan het eindresultaat! Patrick, Simone en hun dochters wilden dolgraag iets van hun oude rommelige garage maken. Het is namelijk een enorme ruimte. Nu kunnen ze er optimaal van genieten: er kan worden gechilld, gesport, gefeest en geborreld. En dat allemaal in stijl!

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.