Gesponsord

Brugklasproof tienerkamer: Ontwerp

De kamer van Fleur heeft een een make-over nodig. Ze gaat naar de middelbare school en daar hoort een nieuwe slaapkamer bij. Ze wil haar kamer veranderen in een echte brugklasproof tienerkamer, zodat ze helemaal klaar is voor deze nieuwe stap in haar leven.

De slaapkamer van Fleur was een typische meisjeskamer. Veel roze, speelgoed en een klein bed. Nu ze naar de middelbare school gaat, is het tijd voor verandering. Ze heeft een plek nodig om haar huiswerk te kunnen maken. Haar bureau is nu te klein. Er staat al een computer op, waardoor er geen ruimte meer is om met boeken aan de slag te gaan. Ook is het tijd voor een groter bed en een kast met meer opbergruimte.

Efficiënt indelen

Het aantal vierkante meters waar ontwerpster Yvet mee aan de slag kan, is beperkt. "Fleur heeft de kleinste kamer in het huis en er is geen ruimte tot verhuizing naar een andere kamer. Alles is bezet." Het is belangrijk om de kamer toch aan alle wensen te laten voldoen: "Fleur wil graag een brugklasproof slaapkamer." Om de ruimte zo goed mogelijk te benutten zijn een aantal ruimtebesparende elementen in het ontwerp verwerkt. Zo is het bureau multifunctioneel. Het is een plek waar Fleur haar huiswerk kan maken, op haar keyboard kan spelen en een kaptafel in één. "Op de wand achter het bureau een spiegel ophangen en zo heb je een werkplek én kaptafel. Het bureau wordt twee meter breed. Zo kan Fleur eventueel nog haar keyboard plaatsen en haar huiswerk tegelijk maken. Kortom, efficiënt indelen!" Ook het bed en de kast zijn op maat gemaakt en er is boven het bed extra opbergruimte gecreërd. De producten van KARWEI, zoals de lampen maken de kamer helemaal af.

Vloer zonder kleed

De houten vloer met print is de basis van de slaapkamer. Door de print op de planken te schilderen lijkt het net alsof er een vloerkleed ligt. Met deze print op de vloer breng je extra kleur in de ruimte. De vloerdelen zijn smalle, lange planken waardoor er veel naden te zien zijn. Dit geeft een gezellige, klassieke sfeer aan de tienerkamer. De planken zijn vuren vloerdelen van KARWEI. De onbehandelde planken geven een uitstraling die goed past bij de sfeer. De roze print geeft de vloer net dat beetje kleur dat past bij een echte tienerkamer.

Pasteltinten

De tienerkamer van Fleur mag qua kleurgebruik wel een echte meidenkamer blijven. Zo vindt ze pasteltinten in combinatie met wit erg mooi. Ook de kleur roze mag wat haar betreft ook wel terug komen in de slaapkamer. In het ontwerp is gekozen voor populieren multiplex platen om het bed en de kast van te maken. Dit zorgt voor een mooie lichte uitstraling in de kleine ruimte. De platen zijn enkel bewerkt met blanke lak. Het confettibehang komt van KARWEI en past perfect bij de tienerkamer en de kleurwensen van Fleur. 

 

Creëer jouw eigen brugklasproof tienerkamer

Meer weten over de  klussen die we in deze slaapkamer doen? Bekijk de klusvideo's en volg de stappen!

Benieuwd hoe het eindresultaat is geworden? Bekijk dan de uitzending op zaterdag 03 maart om 18.05 op RTL4!

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR 
KARWEI

MET DANK AAN 
Bosch 
Citroën Nederland
No Fruit 

 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.