Waarom het beter is om champagne en prosecco met een rietje te drinken

Champagne of prosecco mag niet ontbreken tijdens de jaarwisseling. Maar wist je dat je dat glaasje bubbels waarschijnlijk altijd al verkeerd drinkt? Een rietje zou namelijk niet misstaan in je glas! Dit is waarom:

Champagne met een rietje

Champagne en prosecco zijn namelijk helemaal niet goed voor je gebit! Zo bevat een glaasje minstens één lepel suiker. We weten allemaal dat dat niet gezond is, maar wist je ook dat deze bubbelende drankjes carbanic acid bevatten? Dit tast het glazuur van je tanden aan als je er teveel van drinkt. Volgens Richard Marques, tandarts van de sterren, kun je daarom een glas champagne beter met een rietje drinken. Zo voorkom je gaatjes en blijft het glazuur op je tanden mooi. 

Sneller dronken

Word je dan sneller dronken, vraag je je af? Het antwoord is ja: iemand die alcohol drinkt door een rietje voelt zich iets eerder aangeschoten. Als je drinkt door een reitje, stroomt de alcohol namelijk langs het gehemelte. Je gehemelte is sterk doorbloed, waardoor een deel van de alcohol al direct wordt opgenomen. Ook verdampt er meer drank als je drinkt met een rietje - en dit adem je dan weer in.

Fotocredits
Headerfoto: Je Shoots - Unsplash

Tekst
Lotte Wullems

Bron: Harpers Bazaar en Jellinek

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.