Gesponsord

Chic afdichten

Ben je een nieuw wasmeubel aan het ophangen? Of kan de aansluitvoeg van je raamkozijn wel een nieuw randje gebruiken? Bison heeft de oplossing!

Kitten lijkt heel lastig, maar met de Bison SealMax is het heel makkelijk. Deze innovatieve alleskunner is geschikt voor afdichtingsklussen zowel binnen- als buitenshuis. De kit is ongevoelig voor schimmel en daarom ook handig voor de natte ruimtes. Het spul is overschilderbaar en makkelijk verwerkbaar. 

Thomas gebruikt de kit in Tuil bij het bevestigen van een wasmeubel. Voordat hij begint met kitten, zorgt hij ervoor dat de ondergrond schoon, stof- en vetvrij is. Voor een mooier resultaat, kun je de randen van de voeg afplakken met schilderstape. Hierna begint hij met het kitten van de rand. Dit doet hij heel rustig met een kitpistool om het zo gelijkmatig in de voeg te spuiten en zo min mogelijk te smeren. Mocht je toch knoeien, dan kun je het verwijderen met terpentine. 

Na het kitten van de rand, strijkt Thomas met een kwastje, die hij in een zuurvrije zeepoplossing heeft gedoopt, over het randje. Hierna strijkt hij het overtollige kit af met een kitstrijker of spateltje. Zorg dat je dit binnen 5 á 10 minuten doet nadat je de kit hebt aangebracht. De laatste stap is om nog even met je vinger over het randje te gaan om het glad te strijken.

 Afhankelijk van de relatieve vochtigheid en de temperatuur, droogt de kit in ongeveer 24 uur helemaal op. Na 2 uur kun je het randje al overschilderen. Dat is fijn, want dan kan Thomas snel door met de rest van de hotel-chique bad- en slaapkamer. 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.