Woonkamer

Chillhonk voor pubers (deel 2)

Een eigen chillhonk. Het lijkt de pubers Joep, Guus en Flip héérlijk. Even weg van pa en ma, in een ruimte waar ze kunnen gamen, relaxen en TV kijken. Thomas tovert daarom een garage om naar chillhonk. Hier deel 2!

In deel 1 van deze metamorfose zag je hoe Thomas de basis legde voor het chillhonk. De hele garage werd leeggehaald, op een klein stukje na. Dat werd behouden voor opslag en Thomas timmerde er een wandje voor. De vloer verfde hij met een lak speciaal voor garagevloeren. En de muren gaf hij een likje verf én wat stoere planken. 

Wasmachine weggewerkt

Thomas heeft een stukje van de garage bewaard voor opslag. De wasmachine en droger staan daar niet bij; die staan nog op een andere plek in de garage. Maar echt gezellig ziet dat er natuurlijk niet uit. Daarom heeft Thomas ook hier een mini-wandje omheen gebouwd, en hij bouwt ook een deur in deze ombouw. Zo hebben de jongens geen wasmachine midden in hun chillhonk. 

Steengoed behang

Er is al één wand geverfd, en de andere is 'bekleed' met planken. Maar de echte blikvanger moet nog komen: Thomas beplakt één van de muren met een behang met baksteenprint. Omdat het vliesbehang is hoeft hij niet het de muur én het behang in te smeren met lijm, maar alleen de muur. 

Zelfgemaakt bureau

Van drie stellingkasten bouwt Thomas een stoer bureau. Eigenlijk zijn dat gewoon twee van zulke rekken met daar tussenin een werkblad. Voor dat werkblad zet Thomas een frame van houten palen in elkaar. Wil je weten hoe je zo'n bureau maakt? Hier vind je de werkbeschrijving. 

Jongensmeubels

Tot slot kunnen de meubels erin. Er is gekozen voor échte jongensmeubels: stoer dus. En passend bij de industriële stijl die we willen. Er komt een leren bank in het chillhonk, een zwarte stoel, een robuuste salontafel en twee verschillende bureaustoelen. Hier lees je meer over deze meubels. 

Het eindresultaat 

Een plek voor 3 tieners die ongestoord kunnen chillen, gamen en héél misschien huiswerk maken aan het bureau. Dat was de bedoeling voor deze voorheen rommelige garage. En met zelfs nog wat plek voor pa en ma om de was te doen en spullen op te bergen, kan het niet anders dan dat het hele gezin blij is... Dit is het eindresultaat! 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.