In samenwerking met Flexa

De kleuren van nu #4: groen

Kleuren waarbij jij je goed voelt in huis zijn een must. De komende weken geven wij je samen met Flexa tips over het gebruik van kleur in je interieur. Deze week: groen. Wij vertellen je wat het effect van de kleur is en hoe je de kleur het beste kan combineren.

Effecten van groen

Groen staat voor verfrissing en evenwicht. Daarbij laat groen denken aan de rust van de natuur. De kleur groen is een ontspannen kleur, waarbij je een positief gevoel krijgt. Maar groen in huis heeft nog een belangrijk voordeel! Met groen word je gestimuleerd om lekker naar buiten te gaan, waardoor je bijna nooit je dagelijkse beweging mist. Ideaal als je even geen motivatie hebt om te sporten…

Groen in huis

Groen kan eigenlijk door heel het huis worden gebruikt. Wij geven je een paar voorbeelden! Zo is groen perfect in de ruimte die buiten met binnen verbindt. Zo krijg je een natuurlijk overgang tussen het huis en de tuin. Daarom staat groen ook mooi in een ruimte met veel ramen. Of ga voor donkergroen in de woonkamer om een luxe uitstraling te creëren.

Hoe combineer je groen?

Er zijn veel verschillende tinten groen, die je super veelzijdig kunt combineren. Zo creëer je een luxe uitstraling in je interieur door donkergroen te combineren met zwart en met gouden accessoires. Of combineer groen met het contrasterende roze om een verrassende twist aan je woning te geven. Voeg natuurlijke materialen zoals hout toe voor een natuurlijke uitstraling. Zie jij de kleur groen al schitteren in je huis?  

Deel dit bericht

Gerelateerde items

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.