Gestrest? Verf je slaapkamer dan deze kleur

Heb je moeite met in slaap vallen, en is je slaapkamer eigenlijk ook wel toe aan een make-over? Dat komt goed uit! Ren snel naar de bouwmarkt, want alles wat je nodig hebt is een emmer blauwe verf.

Pak de verfkwast maar bij de hand want volgens een studie blijkt dat je minder gestrest bent in een blauwe slaapkamer. Uit een Tavoldge-studie blijkt dat een blauwe slaapkamer je slaapkwaliteit verbetert en dat je daardoor in een betere stemming bent. Waardoor je minder gestrest bent. Dat klinkt top toch?! 

Een oneindige cirkel

Je humeur wordt erg beïnvloed door de kwaliteit van je slaap. Wanneer je slecht slaapt, heb je ook nog eens eerder last van stress. En heb je last van stress? Dan slaap je minder goed. Dus, ben je op zoek naar een betere nachtrust? Dan kunnen blauwe muren jouw oplossing zijn.

Dit komt allemaal door onze ogen. 'Ganglioncellen' geven, via ons netvlies, aan onze hersenen door dat het tijd is om moe te worden. Zo wordt er melatonine aangemaakt waardoor je ook echt moe wordt en in slaap valt. Laat deze cellen nou toevallig gevoelig zijn voor de kleur blauw. Daarnaast straalt de blauwe kleur rust en vrede uit en wekt het geen negatieve emoties op. En dat allemaal door een likje verf!

blauwe slaapkamer

Beter slapen

Tijd om de muren van je slaapkamer onder handen te nemen dus! Maar dat is niet alles wat je kan doen voor een betere nachtrust. Lees hier wat je kunt doen voor een betere nachtrust. Zet bijvoorbeeld één van deze plantjes op je nachtkastje en eet deze voedingsmiddelen voor het slapen gaan.

Fotocredits
Headerfoto: sferrario1968 - Pixabay
Foto 1: Britta Blogtt

Tekst
Käthe van der Werf

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.