Tuintips

Groenten uit eigen tuin

We staan aan de start van het voorjaar. De perfecte tijd om zelf aan het kweken te slaan! Tomaten en bijvoorbeeld kruiden moeten nu gezaaid worden om het beste resultaat te krijgen. Zelf kweken is helemaal hot en ook nog eens heel leuk om te doen. Het assortiment aan kweekspullen groeit – net als de plantjes – met de dag.

Zelf groenten en fruit kweken past helemaal in het plaatje van zelfvoorzienend en gezond leven. Wanneer je namelijk biologisch geteelde zaden en dito grond gebruikt, kun je je eigen tomaten, paprika’s en basilicum kweken, die vrij zijn van bestrijdingsmiddelen en andere schadelijke stoffen! Hoe biologisch wil je het hebben? 

Kweekkas

In de uitzending van deze week gaat Evelyn aan de slag met een lichtgewicht kweekkas van Elho. Deze is gemaakt van gerecycled materiaal, dus ook daar belast je het milieu niet mee. Je kunt in de kweekkas meerdere plantjes kweken. Daarnaast heeft de kas een stevige kunststof kap met een handig ventilatieschuifje. Door dit ventilatieschuifje open of dicht te doen creëer je een optimaal klimaat voor de beste resultaten. Je regelt er de temperatuur mee, net als de aanvoer van verse zuurstof.

Vers van de grond meteen in de pan

Elho heeft ook een smalle, lange versie van de kweekkas in het assortiment. Die kan bijvoorbeeld op de vensterbank of in de keuken worden gezet. Handig, want dan kun je de kruiden en groenten meteen gebruiken in je gerechten! Er zijn zelfs complete kweektafels te koop, die je kant en klaar in de tuin kunt zetten. Kweektrays zijn er overigens in allerlei coole kleurtjes, dus je kunt ‘m laten opvallen of juist op laten gaan in je tuin.

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.