Een interieur met een twist: schilder de helft van je muur

Wanneer je een muur schildert ga je vaak al automatisch van boven naar onder te werk. Maar wist je al dat je ook gewoon op de helft van de muur kunt stoppen? Een half geschilderde muur kan namelijk hartstikke stijlvol staan in je interieur. Én vernieuwend.

Horizontale lijn

Ga voor een horizontale half geschilderde wand. Een horizontale lijn is ideaal als je meer sfeer aan je interieur wil toevoegen, maar ook de rust wil bewaren. Je bootst hiermee eigenlijk een soort lambrisering na.

Zigzaglijn

In plaats van een strakke, horizontale lijn kun je ook gaan voor een zigzaglijn. Het maakt je ruimte speels en is daarom ideaal voor op de kinderkamer.

Lekker losjes

Creëer een lekker losse look met een horizontale lijn waarvoor je geen meetlat nodig hebt. Je schildert gewoon tot de hoogte waarop je de kleur op de muur wil. Zo kun je de muur half schilderen in een andere kleur, maar je kunt ook voor driekwart gaan. Maak de gekleurde muur af met de bovenste lijn die je vanuit de hand schildert. De lijn hoeft niet strak te zijn en daarom is deze manier lekker makkelijk, én onderscheidend. 

Fotocredits
Headerfoto: Alt Om Indretning
Foto 1: Vanhetkastjenaardemuur
Foto 2: Weekdaycarnival
Foto 3: Cocolapine

Tekst
Julia Dilissen

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.