Ga je met je hond in de sneeuw wandelen? Vergeet dan vooral niet dit te doen

Je denkt er misschien niet gauw aan, maar met je hond in de sneeuw wandelen kan gevaar met zich meebrengen. Daarom moet je eigenlijk altijd het volgende doen.

Niet alleen wij vinden het heerlijk om een wandeling in de sneeuw te maken, ook honden kunnen door het dolle zijn wanneer ze in de sneeuw kunnen ravotten. Toch is er iets belangrijks wat ieder hondenbaasje zou moeten weten én doen voordat hij met zijn viervoeter in de sneeuw gaat wandelen. En dat heeft alles te maken met strooizout, want dit kan erg gevaarlijk zijn voor je huisdier.

Goed wassen en vaseline smeren

Niet alleen voor honden is strooizout gevaarlijk, ook katten moeten ervoor oppassen, alleen komen die er relatief minder vaak mee in aanraking. Maar honden lopen daarentegen dagelijks over stoepen en wegen waar bij gladheid en sneeuw met zout wordt gestrooid.

Daarom raden dierenverzorgers aan om de pootjes van je hond (en eventueel ook kat) vóór het lopen in te smeren met vaseline. Daarnaast is het erg belangrijk om de pootjes na het lopen goed af te spoelen met lauw water, zodat al het zout weggespoeld kan worden.

Pas op voor sneeuwhappen

Ook is het belangrijk dat je erop let dat je hond niet te veel sneeuw binnenkrijgt, aangezien ze nog wel eens in de sneeuw kunnen happen. Het kan voor een hond namelijk erg gevaarlijk zijn wanneer ze (te veel) zout binnenkrijgen. Zo vertelt Rob Lückerath aan HLN: “4 milligram per kilogram hond of kat is al dodelijk. Dus kleine hondjes hebben niet veel nodig om er aan te sterven.”

Wanneer honden of katten na het buiten spelen of wandelen in de sneeuw het strooizout van hun pootjes likken, kan dit dus al gauw gevaarlijke gevolgen hebben. Om dit te voorkomen kun je dus maar beter direct na het wandelen de pootjes goed afspoelen.

Braken

Begint je hond te braken na de wandeling of wil hij niet meer eten? Ga dan direct langs de dierenarts. 

Om welke reden heb jij een hond?
Wij kunnen in ieder geval genoeg redenen noemen!

Fotocredits
Headerfoto: Pixabay

Tekst
Marjolein Sintenie

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.