Hotspot: woonwinkel Westside is maar liefst 1000m2 groot

Liselot en René Frencken begonnen een winkeltje van 45m2 om de hoek. Nu 35 jaar later is Westside met een totaal oppervlakte van 1000m2 een echte winkelbeleving.

Familie

Liselot en René hebben hun passie voor mode, vintage meubelen en moderne kunst over gebracht op hun dochter Tem. “Het is mooi om dit als familie met elkaar te doen”, vertelt René. 

'Malle pietje winkel'

“Tem en ik doen samen de inkopen. We kiezen alleen voor producten die dichtbij ons staan. Een gevoelskwestie. We willen geen ‘malle pietje winkel’ zijn.”

 

 

Liefhebberij

Vader en dochter struinen graag rond en gaan zo nu en dan naar het buitenland. “We zijn niet te flauw om voor een tafel of een stoel naar Italië te vliegen om te kijken of het wat is. Winkelen is echt een liefhebberij. Als je me vraagt om morgen nog drie winkels te openen, dan schud ik ze zo uit mijn mouw.”

 

 

Anders

Westside wordt gezien als een conceptstore, maar dat vindt René een vreemde term voor zijn winkel. “We proberen echt anders te zijn. Alles wat we, buiten de mode, toevoegen, moeten we over de tijd heen kunnen tillen. Een vriend van me zei ooit: er is een verschil tussen kijken en zien. Ik hoop dat de mensen bij Westside echt iets zien.”

 

Tekst en fotografie: Mandy van den Akker

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.